Categories: Sănătate

Schimbari de directori in sanatate: manager liberal pentru Judetean

Schimbările la șefia diverselor instituții publice nu dau semne că se vor opri prea curând. Urmează la rând sistemul sanitar, unde sunt destule entități numai bune de împărțit între partenerii de guvernare. Cel mai mare spital din vestul României ar putea avea foarte curând un nou director.

La bursa zvonurilor din mediul politic, chirurgul plastician Gheorghe Nodiți are zilele numărate la șefia Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. Cel care a candidat cu multă decenț, dar fără succes la primărie a dat concurs pe post, dar asta nu pare să fie un impediment în calea eventualei sale schimbări. Mai mult decât atât, sunt așteptate rezultatele unui control efectuat, la începutul lunii, de o echipă a Ministerului Sănătății, iar concluziile ar putea să nu-i fie favorabile actualului manager.

Cele mai mari șanse de a-i lua locul lui Nodiți le are liberalul Ciprian Bogdan, consilier municipal reales pentru al doilea mandat pe 10 iunie. Acesta va împlini în august 33 de ani și a mai fost director al Spitalului CFR din Timișoara. Bogdan este absolvent de Medicină și a fost un an medic stagiar chiar la SCJUT. Apoi s-a ocupat de aparatura medicală din spital, fiind numit ulterior consilier al secretarului de stat Virgil Păunescu, funcție în care a stat opt luni.

În 2007, când a fost numit director al Spitalului CFR, Ciprian Bogdan spunea sincer: „Mă simt pregătit. Nu aș putea conduce un spital ca Județeanul, dar cred că pot face aici treabă bună”. Cinci ani mai târziu, tânărul liberal pare să-și fi desăvârșit pregătirea în domeniu.

Alte două instituții din domeniul medical care și-ar putea schimba cât de curând șefii sunt Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. DSP ar urma să revină tot liberalilor, în timp ce CJAST ar ajunge sub umbrela social-democrată.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago