Categories: Zâmbete amare

Timisoreanule, dormi linistit! Nea Jean munceste pentru tine

Timișoreanul Ioan Gârboni, fost candidat la scaunul de primar al Timișoarei, s-a retras la un moment dat din cursa electorală, anunțându-și susținerea pentru Nicolae Robu. Motivul: a crezut, la fel ca alți mulți timișoreni care au vrut schimbarea, că, odată ajuns primar, Robu va face curățenie în primărie, începând cu persoana secretarului instituției. Nimeni altul decât celebrul Ioan Cojocari. Fiindcă așa s-a înțeles în întregul oraș, că lucrurile n-au mers bine în primărie (și) din cauza șefilor de direcții. Că mediocritatea și bălteala în care s-a complăcut instituția a fost cauzată (și) de acești șefi. Că (și) din cauza secretarului Cojocari avize, dosare și tot felul de acte care ar fi trebuit eliberate într-o lună stau dosite prin sertare luni sau ani la rând. Asta, dacă nu cunoști pe cineva în instituție sau nu deschizi ușile cu capul. (Sau cu plicul!)

În primele zile, noul primar a avut o întâlnire cu acești șefi. Ocazie cu care a putut afla că ei sunt extrem de bine pregătiți, au „n-șpe” mii de proiecte scrise, sunt harnici, onești etc. Dar din păcate – s-au plâns oamenii noului primar – aceste sublime calități n-au fost băgate în seamă de fosta conducere a primăriei. Exact aceiași oameni – în momentul în care Gheorghe Ciuhandu a anunțat că nu va mai candida – s-au dus în birou la fostului, iar unii chiar acasă la el, pentru a-l implora să nu-i părăsească. Și tot aceiași oameni, îi făceau campanie electorală pe față lui Adrian Orza. Foarte bine, dar acum să spună că Ciuhandu și Orza sunt vinovați pentru că luminoasele lor idei n-au fost puse în practică parcă e deja cam mult. Mari caractere, oricum!

Că noul primar nu s-a dispensat de ajutorul acestora în numai cinci zile de muncă n-ar fi o problemă, și nici măcar nu putea. Ceva probleme au apărut însă în momentul în care Robu a povestit cum a muncit din greu, umăr la umăr, cu Ioan Cojocari. Căruia i-a descoperit deja o mare calitate: puterea de muncă. Ce-or fi zicând acum cetățeanul Gârboni și alte câteva zeci de mii de timișoreni nu mai contează. Să fie bucuroși că nea Jean se spetește muncind pentru ei! Însă data viitoare când vor lucra din nou umăr la umăr, într-o pauză de țigară, poate că nea Jean îi va povesti primarului și cum stă treaba cu „acvariul” din centru.

Nu de alta, dar secretarul e „doctor” în acest caz. Girează pentru el și Dan Azgur, proprietarul înspăimântătoarei coșmelii. Și poate îi va povesti cum a „reușit” să piardă procesul cu Azgur și cum o dispoziție de demolare a ajuns dintr-un birou în altul al primăriei în trei săptămâni. Exact la timp pentru ca proprietarul „acvariului” să blocheze demolarea în justiție. Și poate nea Jean îi va povesti primarului și începuturile scandalului, cu o concesionare trecută de la fostul consilier Sergiu Știrbu la Azgur.

Și cum Știrbu trebuia scos demult din spațiu pentru neplata chiriei. Și, cireașa de pe tort, poate nea Jean îi va povesti primarului de ce nu a folosit toate căile de atac în cazul „acvariului”. Nu de alta, dar subiectul pare să-l intereseze pe noul primar. Cel puțin pe moment, până nu-i explică nea Jean, într-o altă pauză de țigară, că subiectul n-are nicio valoare și, la urma urmei, construcția este, de fapt, o bijuterie arhitectonică. Nu în ultimul rând, nea Jean îi va putea povesti noului primar – tot într-o pauză între două reprize de lucru – cum țiganii au pus mâna pe centrul orașului. Dar subiectul ăsta e deja prea stufos…

P.S. Până vine Curtea de Conturi, poate află Robu de la nea Jean și cu ce cabinet notarial are contract de exclusivitate primăria. Și n-ar fi lipsit de importanță și modalitatea prin care s-a ajuns la acest contract. Adică s-a făcut o licitație, o selecție de oferte sau s-a mers pe încredințare directă?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

28 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

32 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

O oră ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago