Categories: Politica

Alin Popoviciu, implicat (si) in afacerea Magureanu – „Butoane”

Numele deputatului PD-L de Timiș, Alin Popoviciu, a ajuns să fie pomenit în mega-scandalul evaziunii fiscale în care mai apar senatorul PSD (fost PDL, fost UNPR) Cezar Măgureanu, ginerele acestuia, clanul interlop „Butoane”, doi foști directori din ANAF și mulți alții. Popoviciu neagă categoric orice implicare în acest caz.

Până în acest moment, au fost emise 39 de mandate de arestare în acest dosar instrumentat de procurorii DIICOT, pentru fapte precum evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracțional. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la câteva zeci de milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, senatorul Cezar Măgureanu ar fi intervenit în favoarea firmelor fiicei și ginerelui său la fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, dar și la deputatul Alin Popoviciu.

În dosar apare și numele lui Sorin Blejanr, fostul șef al ANAF, așteptat vineri la DIICOT pentru a da explicații. Dacă referirile la Ialomițianu și Blejnar sunt indirecte, Popoviciu a fost implicat în modul cel mai direct, fiind interceptat de procurori. Site-ul romanialibera.ro publică o convorbire telefonică purtată de Popoviciu și Sorin Găzdac, ginerele lui Măgureanu. Ea demonstrează că deputatul timișean și-a arătat dipoziția de a-l ajuta pe senator.
Găzdac Sorin: Păi, și atunci, când vă sun eu?
Popoviciu Alin: Săptămâna viitoare mă întâlnesc.
G.S. : Săptămâna viitoare să vă sun?
P.A.: Da. Bine?

Alin Popoviciu neagă orice implicare în scandal. El recunoaște totuși că a fost rugat de Măgureanu să-i ajute un ginere. „Pe Măgureanu l-am văzut de trei ori în viaţă şi am vorbit o singură dată. Ştiu că a venit la mine la o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Nici nu ştiam bine cine este. M-a rugat să-i ajut un ginere să închirieze un spaţiu în Timişoara. Acum vreo patru-cinci luni, acel ginere m-a sunat şi i-am spus şi lui ce i-am spus lui Măgureanu: eu nu mă ocup cu aşa ceva, dar dacă pot să te ajut, te ajut. Atât am vorbit, discuţia a durat maximum 30 de secunde. Nu ştiu cine este acest ginere, cu ce se ocupă. Nu l-am văzut niciodată. Ştiu doar că voia un spaţiu de înciriat la un preţ mic”, ne-a spus deputatul PD-L de Timiş, Alin Popoviciu

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

O oră ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago