Categories: PoliticaUltima ora

Liberalii de la Faget nu se tem de Nicolae Robu

Situația de la Făget tinde să devină critică pentru liberalii locali, care s-ar putea alege cu organizația dizolvată. Primarul Marcel Avram a fost învestit duminică în funcție, la fel ca și consiliul local. Viceprimar a fost ales Vasile Sita, deși PNL are doar doi consilieri, iar de la centru se stabilise altceva.

Făgetul are, în sfârșit, consiliul local și primar, după ședința de duminică. Marcel Avram poate, în sfârșit, să se apuce de treabă, mai ales că, se pare, PD-L se înțelege de minune cu PNL. Altfel nu se explică alegerea viceprimarului Vasile Sita, un liberal căruia nu-i era sortită această funcție.

La precedenta ședință de consiliu local, social-democrații, șase la număr, au părăsit sala, după ce au văzut că liberalii funcționează după o agenda proprie. „Decizia de a părăsi sala a fost luată cu o zi înainte, pentru cazul în care liberalii nu acceptau să voteze, cum se stabilise la nivel judeţean, un viceprimar PSD”, a explicat Dorel Covaci, preşedintele PSD Făget.

Social-democrații îl voiau viceprimar pe Tiberiu Manea, care ar fi trebuit să câștige lejer, cu șase voturi ale partidului său și două ale partenerilor de alianță. N-a fost să fie nici duminică, astfel că Vasile Sita a devenit viceprimar, cu scorul de 9-6.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, în condițiile în care Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, îi amenințase, vineri, cu destituirea pe făgețenii îndărătnici.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

17 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

58 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

58 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago