Categories: Social

Cocoana s-a facut, din criminal, bibliotecar

Adrian Cocoană, absolventul de Medicină care a călcat cu Ferrari-ul său un tânăr pe trotuar și l-a lăsat să moară, fără să îi acorde primul ajutor, a devenit pușcăriaș model. El execută acum o pedeapsă de patru ani de închisoare și are activități intelectuale după gratii.

Încarcerat la finele lunii noiembrie 2011, pentru executarea unei sentințe de patru ani de închisoare pentru uciderea lui Lucian Reja şi fugă de la locul accidentului, Adrian Cocoană este bine văzut de conducerea penitenciarului. „Nu are cereri speciale, se comportă normal, modest, fără aere”, spune unul dintre directorii adjuncți ai penitenciarului timișorean.

În penitenciarul cu regim semideschis din Timișoara, Adrian Cocoană împarte celula cu alți 15 deținuți, iar peste zi își omoară timpul la bibliotecă. La scurt timp după încarcerare, Cocoană a devenit bibliotecarul stabilimentului de pe strada Popa Șapcă. „Atu-ul lui a fost faptul că are facultate”, explică reprezentanții unității.

Orele petrecute în bibliotecă i se contabilizează ca muncă prestată în folosul comunității și, pentru bună purtare, la începutul anului 2014 va putea cere eliberarea condiționată. Până atunci însă, Cocoană este foarte atent la siluetă, astfel că aproape zilnic, după orele de bibliotecă, se antrenează în sala de forță.

Adrian Cocoană este condamnat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În august 2008, aflat la volanul unui Ferrari, Cocoană a încercat să depăşească un taxi, dar a intrat în coliziune cu acesta, maşina sa fiind proiectată pe trotuar. Acolo a lovit doi tineri, unul dintre aceştia, Lucian Reja, pierzându-şi viaţa. Cocoană a fugit atunci de la locul accidentului și s-a predat abia în ziua următoare, astfel încât eventuala alcoolemie să nu-i mai poată fi calculată.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

9 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

10 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

12 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

15 ore ago