Categories: Zâmbete amare

Guvernul lui Victoras, ca nuntile lu’ Carpaci

La fix două săptămâni de la referendum, guvernarea USL se comportă la fel de iresponsabil cum a și început. Ba chiar mai mult decât atât. Situația a ajuns de un ridicol desăvârșit. Un guvern își contestă propriul referendum! De la mic la mare, tot USL-ul, de la „ciutacii” lui Felix Varanul la secretari de stat, de la miniștri la prefecți și șefi de deconcentrate nou-numiți, toată lumea a început un demers halucinant: rediscutarea listelor electorale. Asta, după ce au acceptat inițial să organizeze referendumul pe vechile liste.

Așa au început să și moară românii, vreo 40.000 într-o lună numai în Gorj, cum am aflat dintr-o deja celebră stenogramă. Acest guvern se comportă precum un grup de copii gen „domnu’ Goe”, care a primit cadou de la părinți o guvernare. Asta, ca să nu mai rămână repetenți și anul viitor. Copii râzgâiați cu grave carențe atât intelectuale, cât și de comportament. Și care se poartă acum ca o gașcă de smardoi pe maidan, urmărind să ia la bătaie copiii singuratici. Fiindcă Guvernul Ponta nu este un guvern în adevăratul sens al cuvântului, ci o adunătură, o gașcă de teribiliști care țin neapărat să-și demonstreze chiulul de la primii șapte de acasă.

Românii se înconvoaie sub cea mai mare secetă din ultimele decenii. Gașca Ponta are cu totul și cu totul alte treburi. Politici publice, politici economice? Vax. De chestii de genul ăsta se ocupă guvernele responsabile. Găștile au alte programe. Mă, rog, e unul singur și se cheamă „Jos Băsescu!”. Nmic nu mai contează. Li se rupe undeva de țara numită România. Așa cum i se rupe și lu’ alde Cârpaci de întreg orașul când are chef de… chef. Fiindcă la Timișoara au început celebrele nunți țigănești de luna august. Și ce mai seamănă actuala guvernare cu nunțile lui Ionelaș, Vișinel, Ciordel ș.a.m.d. La fel cum pirandele își etalează bijuteriile, iar bulibașele, ghiulurile și lănțoagele de neam prost, așa și guvernanții lui Ponta își etalează incompetențele duse la extrem.

Așa cum țara a început să fie ocupată de clanurile USL-iste, care și-au pus toți incompetenții în tot felul de funcții (numai de la Timișoara au luat drumul Bucureștiului pentru varii funcții câțiva maneliști la propriu), așa și, vară de vară, Timișoara e ocupată de hoardele țigănești. Așa cum la o nuntă țigănească urlă Guță și Salam, astfel și oamenii lui Ponta conduc manelistic, numai după ureche.

„Grup infracțional organizat”, vorbea în amintitele stenograme despre actuala guvernare chiar un fost membru al acesteia, ex-secretar de stat în Ministerul Administrației. De „grup infracțional organizat” vorbeau și procurorii germani veniți la Timișoara să ancheteze afacerile imobiliare ale clanurilor țigănești. Și aici e aici. Și în cazul baștanilor țigani, dar și al Guvernului Ponta, singura salvare mai poate veni din afară. De la Uniunea Europeană, mai nou și de la Statele Unite, în cazul guvernului, și de la procurorii nemți în cazul mafiei țigănești. Și așa cum la ultima nuntă a clanului Cârpaci, țiganii s-au furat între ei, dispărând toată argintăria, așa și Guvernul Ponta își fură singur căciula…

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

O oră ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

2 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

9 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

12 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

12 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

15 ore ago