Categories: SocialUltima ora

Campanie anti-violenta in scolile din Timis

În fiecare zi, în şcolile din România se înregistrează, în medie, 45 de cazuri de violenţă. În judeţul Timiş, numărul altercaţiilor între elevi este mai scăzut, dar, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, autorităţile au început o campanie de prevenire a criminalităţii în unităţile de învăţământ.

Poliţiştii vor merge în şcoli unde vor vorbi cu elevii şi cu profesorii, pentru a stabili un plan de combatere a violenţei. „În mediul şcolar, violenţa a fost, este şi va fi prezentă, dar în judeţul Timiş îmbracă forme foarte uşoare, de la acele îmbrânceli până la mici gesturi de agresivitate.

Noi încercăm, prin colegii noştri, prin cadre didactice şi prin conducerile instituţiilor de învăţământ, să găsim mijloacele prin care să-i informăm şi să-i determinăm pe potenţialii infractori să renunţe, iar pe potenţialele victime, să adopte o atitudine antivictimală corectă”, a declarat comisarul şef Tiberiu Pistrui, şeful Serviciului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii din cadrul IPJ Timiş,.

Deşi prevenirea violenţei în şcoli poate părea responsabilitatea directorului sau a profesorilor, în realitate, şi părinţii ar trebui să se implice mai mult. Potrivit inspectorului şcolar Lia Cintean, de cele mai multe ori, violenţa pe care elevii o manifestă la şcoală este efectul unor probleme din familie.

„Copiii care vin din familii dezmembrate, cu părinţi care se ceartă, cred că una dintre cauze este aceasta. Noi desfăşurăm foarte multe activităţi impreună cu părinţii, împreună cu poliţia, cu poliţia de proximitate şi sigur că în fiecare şcoală activează o astfel de comisie de prevenire şi combatere a violenţei”, spune Cintean.

O altă cauză a violenţei în rândul elevilor, spun specialiștii, o reprezintă modelele nocive de comportament. De multe ori, copiii sunt nesupravegheaţi şi, prin urmare, nu are cine să le explice de ce nu este bine să urmeze anumite tipare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago