Categories: Zâmbete amare

Vasile Ciupa, ca Al Capone

În urmă cu mai bine de o lună, de.Banat.ro publica o listă cu termenele la care directori din cadrul Primăriei Timișoara ar urma să fie mătrășiți de primarul Nicolae Robu. Primul pe listă era șeful Direcției Mediu, Vasile Ciupa, a cărui despărțire de instituția de pe CD Loga era prognozată pentru începutul lunii septembrie. Iată că aceste pronosticuri par să se confirme, Ciupa fiind deja cu un picior în afara primăriei, după ce primarul Robu l-a băgat pe mâna Comisiei de disciplină, sancțiunea fiind previzibilă.

Că mâna dreaptă a fostului edil Gheorghe Ciuhandu, Ciupa și-a permis să facă tot ce i-a trecut prin cap în primărie. I-au trecut prin mână zeci de milioane de euro pe care i-a cheltuit cum au vrut ai lui mușchiuleți. A rămas celebru pentru unele cheltuieli de-a dreptul ilare. A adus în țara bagrinului salcâmi din Olanda, la 100 de euro bucata, care s-au uscat după o lună. A adus niște pietroaie din Grecia pentru așa=zisul parc Stonehage. Și câte și mai câte.

A „investit” milioane și milioane de euro în două firme preferate. Culmea, ambii patroni ai acestor firme au neveste care lucrează în primărie. În unele interpretări ale legii, toate licitațiile pe care le-au câștigat cele două firme (Drufec și Bindalim) ar fi nule. Vorba vine, licitații! Ultima trăsnaie a lui Ciupa este Parcul Copiilor, în care s-au băgat 2,5 milioane de euro pentru o lucrare de-a dreptul banală, fără absolut nimic deosebit.

De altfel, Ciupa primise și un supranume din cauza comportamentului său: Arendașul („Persoană care, luând în bun o arendă, obține beneficii din munca celor pe care îi exploatează” – DEX). De la ce „stăpân” a primit Ciupa în arendă toate spațiile verzi din oraș nu e greu de ghicit. Problema mare e că „stăpânul” s-a schimbat. Interesant este și motivul pentru care Ciupa va fi obligat să dea explicații. Un motiv care ne aduce aminte într-un fel de căderea lui Al Capone.

Respectiv, Ciupa nu va răspunde pentru milioanele de euro cheltuite aiurea în ultimii ani, ci fiindcă a semnat pentru instalarea unui tobogan în Parcul Copiilor, tobogan care nu apărea în caietul de sarcini al lucrării. Pe vremuri, un astfel de lucru era un moft, iar dacă cineva atrăgea atenția asupra acestui aspect putea să scoată cel mult niște râsete și multe glume de șantier.

Dar să nu vă pară rău de Ciupa. Are certificat de revoluționar, iar prin grija primăriei și-a tras și spațiu comercial, și apartament, teren intravilan etc. Iar Guverrnul USL a promis că le va reda revoluționarilor stipendiile nesimtițe de 21 de milioane de lei vechi lunar.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

O timișoreancă a devenit dublă Campioană Balcanică la Culturism, și Campioană Absolută, la categoria ei de vârstă

Mădălina Stanca, o sportivă de 20 de ani din Timișoara a participat în weekend la…

O oră ago

Susţinut de patru partide, Flavius Roşu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Şag

Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, şi-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 29 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 29.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan Vidrighin

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan…

4 ore ago

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

19 ore ago