Categories: Zâmbete amare

Zgonea-elicopter sau politica neamului prost

Zborul cu elicopterul al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la un zaiafet electoral nu reprezintă decât un vârf de aisberg al aroganței și duplicității guvernării USL. Bine, în cazul de față, prima discuție ar fi cum a ajuns șef la Cameră un individ cu vădite carențe de limbaj, comportament și intelectuale. Probabil s-a dorit ca omul să nu fie prea departe de predecesoarea Roberta Anastase. „Nimic nu e prea scump pentru a te întâlni cu cetățenii”, zicea ipochimenul care, acum un an, îl bătea muncitorește pe spate pe Regele Mihai. Dacă e așa, data viitoare când mai participă la un chiolhan poate încearcă și un MiG. (Pus de alții, între timp, Zgonea și-a cerut scuze pentru episodul cu elicopterul). În timp ce românilor li se spune să strângă rău cureaua, că e mare criză economică, dlui Zgonea nu i se pare deloc scump să-și plimbe dosul cu elicopterul pentru a participa la tot felul de bâlciuri electorale.

În urmă cu trei ani, liderul PNL, Crin Antonescu, aflat în campanie electorală pentru fotoliul de președinte al României, bătea țara de la un cap la altul vorbind despre un nou concept: „politica bunului simț”. Multă lume a avut încedere în el, iar Antonescu a fost primul liberal care a obținut peste 20% la alegerile prezidențiale. Și a fost vorba de un electorat mai spălat, care nu se uită la OTV. (Acum, probabil, nici la Antena3). Ce s-a întâmplat acum cu omul care propovăduia bunul simț?

USL în general, și PNL în special, devine pe zi ce trece o cloacă în care se înghesuie la grămadă foști securiști, oportuniști, impostori, trădători, traseiști, pușcăriabili. Vechii și mai oneștii liberali stau pe margine și se uită perplecși la acest spectacol jalnic. În ce partid credeți că s-a parcat Sergiu Andon, avocatul corupților (motiv pentru care a fost dat afară din parlament), cel care scria acum 20 de ani: „Fir-ai al dracului, Majestate!”? Normal, în PNL.

Unul dintre cele mai toxice personaje pentru România, Dan Voiculescu – Felix, a ajuns să-i facă agenda politică lui Antonescu. Culmea, „Varanul” mai vrea un mandat de parlamentar, după ce și-a dat demisia din Senat în urmă cu câteva luni. Ca să scape de lege. Fără să-i mai pese de nimic, Antonescu cheamă acum pe toată lumea într-o cruciadă anti-europeană. Stai să te crucești, nu alta! Cică ar fi consecvent în lupta asta cu Europa. Istoric de profesie, poate își amintește ce spunea Nicolae Iorga despre consecvenții în politică. După ce România consumă mai mult decât produce, după ce banii de investiții au fost trecuți pe consum, acum vrem să fim decuplați total și de la fondurile europene. O iresponsabilitate maximă, care poate avea corespondență și în Codul Penal.

Mai nou, Antonescu flirtează cu Gigi Becali, un monument al bunului simț din România. De altfel, un liberal timișorean a pozat mândru lângă oier în loja acestuia. Să mai spunem că blondele PDL au fost schimbate cu cele ale USL? Să mai vorbim de circul Oltchim, de care s-a ocupat ministrul Economiei, Chițoiu? Un individ pe care, atunci când îl vezi și îl auzi, nu l-ai lăsa nici contabil la firmă. Antonescu l-a instalat chiar și președinte interimar al PNL, în perioada în care s-a mutat la Cotroceni. Iar un liberal autentic, cu mult mai multă decență în el, precum Călin Popescu Tăriceanu, este mutat de pe un colegiu pe altul, pentru a le face loc unor supuși ai lui Felix din Partidul Conservator. Vorba lui Andon: al dracului bun simț!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

21 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago