Uica Mihai spune că rețeta de găigană e un secret de familie. A învățat s-o prepare de la străbunicul său. Simpaticul bucătar a vrut să împartă „minunea” micului dejun tradițional bănățean, așa că la Gastrofest a provocat audiența cu cea mai mare găigană din lume.
„Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului, e mâncarea pe care o ştie”, spunea Uica Mihai despre preparatul tradiţional.
Fix 1.000 de ouă au fost sparte într-o tingire uriașă. Lor li s-au adăugat restul ingredientelor: 50 de kilograme de costiţă, câte zece kilograme de ceapă, ardei și roşii, plus mirodenii alese. Vizitatorii târgului au gustat din bunătatea culinară și au declarant al unison că a ieșit una neîntrecută.
O înregistrare cu fiecare etapă din prepararea găiganei a fost trimisă oficialilor Cărții Recordurilor, spre analiză și omologare. Gastrofest a durat trei zile și a adunat la CRAFT o mulțime de timișoreni pofticioși, care au gustat din toate bunătățile.
Întâlnirea liberalilor de la Timișoara s-a lăsat cu o nouă ieșire ”colorată” a aceluiași Rareș…
Sala Constantin Jude din Timișoara a devenit, sâmbătă, centrul de întâlnire al liberalilor din zona…
De vineri, la Timișoara funcționează un nou consulat onorific, cel al Columbiei. Noul consul onorific…
Timișoara are din această săptămână un magazin oficial de suveniruri. Deschis pentru a aduce imagine…
Biblioteca UPT a găzduit vineri 15 noiembrie 2024, conferința „Translation and Usability”, organizată de Direcția…
Gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație a comunei Mioşniţa Nouă. Noua conducere a…