Uica Mihai spune că rețeta de găigană e un secret de familie. A învățat s-o prepare de la străbunicul său. Simpaticul bucătar a vrut să împartă „minunea” micului dejun tradițional bănățean, așa că la Gastrofest a provocat audiența cu cea mai mare găigană din lume.
„Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului, e mâncarea pe care o ştie”, spunea Uica Mihai despre preparatul tradiţional.
Fix 1.000 de ouă au fost sparte într-o tingire uriașă. Lor li s-au adăugat restul ingredientelor: 50 de kilograme de costiţă, câte zece kilograme de ceapă, ardei și roşii, plus mirodenii alese. Vizitatorii târgului au gustat din bunătatea culinară și au declarant al unison că a ieșit una neîntrecută.
O înregistrare cu fiecare etapă din prepararea găiganei a fost trimisă oficialilor Cărții Recordurilor, spre analiză și omologare. Gastrofest a durat trei zile și a adunat la CRAFT o mulțime de timișoreni pofticioși, care au gustat din toate bunătățile.
Așa cum am anunțat deja, Primăria Timișoara depune pentru finanțare europeană un proiect în valoare…
Premierul Ilie Bolojan, totodată preşedinte PNL, a declarat, miercuri, într-un interviu la Digi FM, că…
O nouă grădiniţă urmează să fie construită în localitatea Moşniţa Nouă, aceasta urmând să deservească…
Situația descoperită la căminul de bătrâni de la Lenauheim a făcut Prefectura Timiș să ia…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut un nou an bun. 2025 a…
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru…