Uica Mihai spune că rețeta de găigană e un secret de familie. A învățat s-o prepare de la străbunicul său. Simpaticul bucătar a vrut să împartă „minunea” micului dejun tradițional bănățean, așa că la Gastrofest a provocat audiența cu cea mai mare găigană din lume.
„Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului, e mâncarea pe care o ştie”, spunea Uica Mihai despre preparatul tradiţional.
Fix 1.000 de ouă au fost sparte într-o tingire uriașă. Lor li s-au adăugat restul ingredientelor: 50 de kilograme de costiţă, câte zece kilograme de ceapă, ardei și roşii, plus mirodenii alese. Vizitatorii târgului au gustat din bunătatea culinară și au declarant al unison că a ieșit una neîntrecută.
O înregistrare cu fiecare etapă din prepararea găiganei a fost trimisă oficialilor Cărții Recordurilor, spre analiză și omologare. Gastrofest a durat trei zile și a adunat la CRAFT o mulțime de timișoreni pofticioși, care au gustat din toate bunătățile.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…