După o lungă suferinţă, azi s-a stins din viaţă îndrăgitul promotor al bucătăriei tradiţionale bănăţene, Uica Mihai. Pe numele lui adevărat, Mihai T. Ioan, Uica Mihai urma să împlinească 64 de ani luni, 8 noiembrie, fiind născut în 1957 la Reşiţa. Uica Mihai a lăsat în urma sa o bogată colecţie de reţete tradiţionale bănăţene.…
S-a gătit găigana uriașă! Duminică, la Buziaș urmează concursul de papricaș / FOTO
A zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului a început sâmbătă, în Parcul Central din Buziaș. Surpriza zilei a fost, așa cum au promis bucătarii, găigana din fix 1.0001 ouă! S-a gătit într-o tigaie uriașă și s-a împărțit.
Zilele Veveritelor, concurs de sarmale si voie buna, la Buzias / PROGRAM
Două zile pline de voie bună și bucate dintre cele mai gustoase! Asta vă așteaptă la finele săptămânii, la Zilele Veverițelor de la Buziaș. În plus, va avea loc un concurs de… sarmale, atât pentru bucătari, cât și pentru pofticioși.
„Daruieste si primeste”, cu Uica Mihai si vinuri alese
Înainte de Paște, Fundația Bethany vă invită să-i dați o mână de ajutor în pregătirea cadourilor pentru copiii pe care îi are în grijă. Dacă vreți să oferiți un sprijin, sunteți așteptați la un show culinar cu Uica Mihai și la o degustare de vinuri, „asortate” cu o licitație de artă.
Papricas de sa te lingi pe degete, la Buzias / FOTO
Zeci de timișoreni au mers la Buziaș să mănânce papricaș. Festivalul Papricașului și al Vinului, ajuns la cea de-a cincea ediție, se desfășoară în acest weekend în centrul stațiunii. Pofticioșii au stat la coadă la cazanele cu papricaș gătit de bucătari pricepuți și ajutoarele lor.
In cuina la Uica Mihai, la Bierhaus
Uica Mihai poate fi găsit, de acum încolo, în fiecare luni, de la ora 19, la Bierhaus. După excursiile culinare prin țări străine, simpaticul bucătar se întoarce acasă și va pregăti pentru pofticioși „mâncăruri din Banat, vârtoase, cu personalitate, cu ştaiful vechiului imperiu”.
Uica Mihai gateste ca-n Elvetia, la „Cartea de Nisip”
Călătoria culinară a Uicăi Mihai continuă. După popasul german, urmează o haltă în Elveția. Evenimentul are loc sâmbătă după-amiază, la Librăria „Cartea de Nisip”. Ca să puteți gusta din bunătățile pregătite, grăbiți-vă să vă faceți rezervare, pentru că spațiul nu este foarte mare.
Cu Uica Mihai in bucatarie, la „Cartea de Nisip”
Librăria „Cartea de Nisip” vă invită să treceți la… cratiță! Și, ca să nu vă plictisiți, îl cheamă pe Uica Mihai să vă țină companie. Veți învăța cum să gătiți repede și ieftin un meniu din bucătăria germană. Locurile sunt limitate, așa că grăbiți-vă să vă înscrieți.
Gaigana gigant a Uicai Mihai, in drum spre Cartea Recordurilor
Uica Mihai spune că rețeta de găigană e un secret de familie. A învățat s-o prepare de la străbunicul său. Simpaticul bucătar a vrut să împartă „minunea” micului dejun tradițional bănățean, așa că la Gastrofest a provocat audiența cu cea mai mare găigană din lume.
Gastrofest, un festival de să te lingi pe degete
Pasionații de gătit, gurmanzii și cei mai buni bucătari din Timișoara se reunesc într-un adevărat regal culinar. Centrul Regional de Afaceri este, pentru trei zile, epicentrul bucatelor alese. Aici are loc, până duminică, Gastrofest, cel mai mare eveniment dedicat celor care stau în fața cratiței,. Oricine pune pasiune poate face o mâncare excelentă, spun bucătarii…