Categories: PoliticieniUltima ora

Latifundiarul Ben-Oni Ardelean, un Gigi Becali al PNL Timis

Candidatul USL pe Colegiul 1 Senat, Ben-Oni Ardelean, a întâmpinat ceva probleme în a-și completa declarația de avere. El deține nu mai puțin de 16 terenuri, patru case și două mașini. Toate acestea sunt întreținute dintr-un salariu lunar de 1.800 de lei și 40 de lei alocația copilului.

Cine crede că Gigi Becali este singurul candidat PNL care deține terenuri fără număr se înșală. Chiar dacă nu se poate compara cu ciobanul liberal din Pipera în materie de suprafețe de terenuri, Ben-Oni Ardelean, candidatul PNL pe Colegiul 1 Timișoara, se poate măsura, în schimb, ca număr de terenuri. Potrivit declarației sale de avere, Ardelean deține nu mai puțin de 16 terenuri, toate în județul Timiș. Ca și comparație, Becali și-a declarat doar nouă terenuri.

Din cele 16 terenuri pe care le deține Ardelean, 15 sunt în intravilan, iar unul în extravilan. Este drept, toate cele din intravilan au suprafețe mici, între 550 mp și 800 mp. Nici la capitolul spații locative cel supranumit „Obi Wan Kenobi” nu stă prea rău. Astfel, precum Adrian Năstase, el deține două case și două apartamente, toate în județul Timiș. Mai mult, una dintre case, având o suprafață de 388 mp, este formată din patru apartamente. La capitolul imobile mai trebuie spus că Ardelean a vândut chiar în acest an o casă la Ghiroda, cu 153.429 lei. În materie de mașini, Ardelean stă ceva mai slăbuț. El deține „doar” un Audi A6 din 2008 și un Golf V din 2007.

Candidatul liberal nu are conturi bancare, dar nici datorii, fiind probabil foarte suspicios în a lucra cu băncile. Extrem de bizar este însă faptul că toată această impresionantă avere este întreținută dintr-un salariu mai degrabă modest. Ben-Oni Ardelean a declarat, la capitolul venituri, doar un salariu anual de 21.874 de lei de la Institutul Teologic Baptist din București. Lunar, înseamnă 1.820 lei. La această sumă se adaugă însă indemnizația copilului, de 504 lei anual.

Cum întreține liberalul din 18 milioane de lei vechi pe lună patru case și două mașini chiar este o temă pe care s-o dezbată cu potențialii alegători, care ar fi curioși să afle secretele trecerii mai lejere prin criză. Dar probabil se scoate cu cei 40 de lei lunar din alocația copilului. Că n-ar fi primul român (sau rom?) care trăiește din alocație.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago