Categories: Alegeri

Petru Ehegartner: „Cartierele periferice ar trebui sa aiba prioritate la lucrarile de la drumuri si canalizare”

Sute de persoane şi-au expus problemele candidatului USL pentru Senat în Colegiul 2 Timişoara, Petru Ehegartner. În cele aproape trei săptămâni de campanie electorală, Ehegartner a participat la întâlniri în toate cartierele care ţin de Colegiul 2 Senat. In urma acestora au fost făcute mai multe propuneri care ţin de îmbunătăţirea cadrului legislativ şi a condiţiilor de trai în Timişoara.

Luni şi marţi, Petru Ehegartner a discutat cu timişorenii care locuiesc în zona Soarelui, Calea Girocului, Steaua şi Fratelia. Reprezentanţii cetăţenilor au cerut să se asfalteze unele străzi, să se lărgească artere dintre blocuri, să se reducă poluarea fonică din zona stadionului, unde sunt mai multe cluburi sau se fac curse de maşini, au cerut deschiderea de oficii poştale, să se înfiinţeze pieţe de cartier.

Timișorenii din Fratelia au ridicat problema lucrărilor proaste la drumuri şi au cerut ca, la recepţionarea unei lucrări, să existe și un aviz din partea Consiliului Consultativ de Cartier. „Această chestiune se va rezolva în scurt timp, prin emiterea unei hotărâri de consiliu local, care va include avizul acestui for de cartier, care până acum era doar la nivel consultativ”, le-a spus Petru Ehegartner celor prezenţi la întâlnirea de la Şcoala Generală nr. 15. La întâlnire a luat parte şi Maria Grapini, candidat USL în Colegiul 3 Deputaţi.

Oamenii sunt nemulțumiți și de lipsa centurii de sud a Timişoarei. Din acest motiv, mașinile grele traversează podul din Calea Șagului, afectând infrastructura acestuia. În plus, transporturile de animale către abatoarele și fermele din sudul județului creează un disconfort olfactiv locuitorilor din zonă. „Centura de sud este bugetată în exerciţiul financiar european pentru 2014. Ca parlamentar de Timiş voi încerca, împreună cu colegii mei din USL, să grăbim acest proces de închidere a inelului de centură prin demersurile pe care le vom face la Ministerul Transporturilor şi la alte foruri decidente”, a precizat Ehegartner.

Ca o caracteristică generală, candidatul USL, care este şi consilier local la al doilea mandat, dar şi preşedinte al PNL Timişoara, a sesizat că diferenţele dintre cartiere au început să se diminueze. „Mai sunt încă întârzieri în zona de infrastructură între cartiere, dar se fac progrese în Plopi sau Ciarda Roşie, de exemplu.

Cartierele periferice ar trebui să aibă prioritate la lucrările de la drumuri și canalizare. Trebuie rezolvat accesul mai uşor la mijloacele de transport în comun şi trebuie clarificate problemele de mediu”, a concluzionat Petru Ehegartner.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago