Categories: SocialUltima ora

A murit Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a murit, joi, la Spitalul Elias. El fusese internat de la finele lunii decembrie, fiind ulterior operat de peritonită. Moartea a survenit în urma unor severe complicaţii cardiace şi pulmonare.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat. „În ultimele 48 de ore, în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3.01.2013”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Elias.

Sergiu Nicolaescu era internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, fiind operat de peritonită în 28 decembrie. Reprezentanţii spitalului declarau că peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic. Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, el fisurându-și câteva coaste.

În 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le adresa mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandate, deoarece mai are puţini ani de trait, pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu cuprinde peste 50 de lungmetraje. Probabil cea mai impresionantă producţie semnată de el a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea în rolul principal. Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în decembrie a încheiat al cincilea mandat în parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

21 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago