Categories: SocialUltima ora

Doliu in clanurile tiganesti din Timisoara: a murit „Dulcea” / FOTO

Șeful staborului țigănesc de la Timișoara, Vladimir Cârpaci, zis „Dulcea”, a murit. El a fost înmormântat luni, cu maximă opulență. Nu au lipsit coroanele supradimensionate, mașinile luxoase și, bineînțeles, blocarea circulației în zona centrală a orașului, care i-a scos din minți pe șoferi.

Comunitatea țiganilor din Timișoara e în doliu, după ce Vladimir „Dulcea” Cârpaci, șeful staborului, a murit. Luni, acesta va fi înmormântat cu mare fast. Priveghiul a fost organizat în centrul orașului, în fostul sediu al PSD, unde au ajuns o mulțime de coroane funerare de dimensiuni impresionante. Curtea imobilului de pe bd. C.D. Loga s-a transformat, în ultimele zile, într-un loc de pelerinaj.

Sute de romi au ajuns în weekend la Timişoara, din mai multe zone ale ţării şi din străinătate, pentru a-i aduce un ultim omagiu șefului de stabor. Potrivit cunoscuților, „Dulcea” ar fi murit de cancer. Tot ei spun că, duminică, pentru înmormântare au sosit trei autocare pline cu țigani din Franța.

Vladimir Cârpaci era ultimul șef al staborului timișorean și conducea unul din cele mai puternice clanuri din urbea de pe Bega. I se spunea „Dulcea” și nu și-a justificat niciodată prin afaceri la vedere averea evaluată la câteva milioane de euro. N-a plătit niciodată vreo taxă la stat, în afară de impozitele pe numeroasele sale proprietăți imobiliare. „Dulcea” a fost vara trecută în atenția opiniei publice, când și-a însurat nepotul în cadrul unei nunți exagerate. Un an mai devreme, alt nepot a fost prins de polițiști după ce a fost dat în urmărire internațională de autoritățile germane, penttru fals și uz de fals. El a fost implicat în mai multe scandaluri și procese.

Poliția Rutieră este în stare de alertă, pentru a fluidiza traficul în timpul procesiunii funerare. Aceasta a pornit de pe bd. Loga, având ca punct final cimitirul de pe strada Mătăsarilor, în Calea Lugojului. Cortegiul a străbătut zona centrală a Timișoarei, blocând, pe rând, toate intersecțiile importante. Totul, spre disperarea șoferilor aflați în trafic și obligați să aștepte minute bune până să-și poată continua drumul.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

44 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago