Autoritățile sanitar-veterinare din Timiș au declanșat, luni, un control la singurul abator din județ care taie și cai. Acesta se găsește la Giulvăz și funcționează de peste cinci ani.
Controlul a fost dispus de șeful DSV Timiș, Adrian Popa. „Sper ca problemele legate de carnea de cal să nu fie de la abatorul nostru. O concluzie nu putem trage decât marți”, a declarat Popa.
Anul trecut, la abatorul First Meat din Giulvăz au fost tăiați 6.400 de cai. De la începutul lui 2013 au fost sacrificate alte aproape 600 de animale. Șeful DSV Timiș spune că mare parte din carnea de cal a plecat la export, sub formă de carcase ștampilate. „Practic excludem posibilitatea confundării cărnii de cal cu vita, având în vedere forma de procesare, și anume sub formă de carcase”, a mai spus Popa.
România este, de câteva zile, în centrul unui scandal internațional, după ce în magazinele englezești a fost descoperită lasagna cu carne de cal, în loc de carne de vită. Carnea fusese cumpărată de la un furnizor francez, iar ancheta iniţială a oficialilor din Hexagon a scos la iveală că firma franceză Poujol achiziționase carnea îngheţată de la un comerciant cipriot. Acesta o primise de la un comerciant olandez, care o cumpărase de la două abatoare din România. Cele două abatoare române nu au fost depistate până acum.
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…