Categories: Administratie

Nicolae Robu, acuzat ca pierde vremea cu proiecte mici

Consilierul local Constantin Sandu crede că primarul Nicolae Robu e neserios și se ocupă doar de lucruri mărunte. Pedelistul susține că edilul șef al orașului că pierde vremea cu proiecte mici, în loc să aibă grijă de cele mari, și nu este preocupat de atragerea fondurilor europene.

Briefingurile zilnice de presă ale primarului Nicolae Robu au atras atenția consilierului local PD-L Constantin Sandu. Declarațiile edilului șef, care de multe ori se schimbă de la o zi la alta, nu sunt văzute cu ochi buni. Sandu susține chiar că Robu are tendința de a transforma presa din Timișoara în una de tip tabloid, de tip can-can.

„Din fericire, presa de acest tip nu este la noi, ci departe, la București. Primarul trebuie să se ocupe cu proiecte serioase. Timișoara nu este o comună sau oraș mărunt, care să aibă nevoie de toate lucrurile prezentate la briefiengurile zilnice”, a declarat democrat-liberalul.

Sandu critică și modul în care se implică administrația locală în proiectul „Capitală cultural europeană”. Conform pedelistului, implicarea primăriei este minimă, iar puținele acțiuni organizate sunt haotice. „Proiectul ‘Capitală culturală europeană’ are parte de o abordare la nivel de hobby, abordare duminicală, dacă vreți.

Ceea ce face în prezent primăria, care ar trebui să fie principalul motor în stabilirea parcursului spre obținerea titlului de capitală culturală europeană, este can inexistent. Avem când și când câte o acțiune, una mai sterilă ca alta, acțiuni car nu se încadrează în programul cultural care corespunde cerințelor stabilite de Comisia Europeană”, susține Sandu.

Dacă ratează această ocazie, Timișoara și-ar mai putea depune candidatura pentru „Capitală culturală europeană” abia în 2035, când România va mai avea dreptul de a avea un oraș care să primească această titulatură.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago