Categories: Cultura

Oferta pentru scriitori: bursa de un an la Graz

Oraşul Graz acordă, și în acesta an, bursa „Scriitor al oraşului Graz”. Rezidenţa la Graz contribuie la schimburile culturale şi interacţiunea cu scena literară locală, iar deținătorii bursei acceptă să stea cel puţin opt luni în orașul austriac, în decurs de un an.

Câștigătorul bursei va primi spre folosință gratuită un apartament în Cerrini-Schloessl, Schlossberg, începând cu luna septembrie a anului acordării bursei, până la 31 august a anului următor, şi o indemnizaţie lunară de 1.100 euro. Kulturvermittlung Steiermark va administra aspectele legate de situaţia oaspetelui, consultându-se cu Primăria Graz – Departamentul pentru Cultură.

Înscrierea nu presupune nicio restricţie regională pentru solicitanţi, scopul fiind de a putea facilita cât mai mult elementul inter-cultural între scriitorii europeni şi non-europeni. Cei care doresc să se înscrie pentru această bursa trebuie să aibă cunoştinţe de bază de limba germană, să aibă cel puțin un text apărut într-o publicaţie literară autonomă sau cinci texte publicate în reviste sau antologii sau două transmisii pe posturi de radio sau o piesă de teatru jucată la un teatru sau publicată.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă, în câte șase exemplare, declaraţia privind scopul solicitării bursei (informală), CV, lista publicaţiilor, două publicaţii diferite ( plus traducerile, dacă publicaţiile nu sunt în limba germană), texte tipărite (cel mult zece pagini, proză sau dramaturgie; sau cinci poeme în limba originală cu traduceri în germană) (doar paginile imprimate, nu este necesară trimiterea de cărţi), conceptul pentru proiectul propus (aprox. două pagini A4) (descrierea unui proiect concret care va fi realizat pe perioada şederii la Graz).

Termenul limită pentru înscrieri este 31 martie 2013 (data poştei). Bursa „Scriitor al oraşului Graz” se va desfăşura în perioada septembrie 2013 – august 2014. Cererile trebuie trimise la: Kulturamt der Stadt Graz, City of Graz – Cultural Office, Stigergasse 2/II. Stock (Mariahilfer Platz), 8020 Graz, Austria. Mai multe informații pot fi obține un e-mail aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

46 de secunde ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

O oră ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

3 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

3 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

4 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

5 ore ago