Categories: Zâmbete amare

Cum au contribuit timisorenii la esecul Schengen

Așadar, România a mai luat un Schengen peste bot și trebuie să aștepte ceva timp până să intre în selectul club european. Un pretext excelent pentru a vedea tot felul de fanfaroni cum își umflă mușchii vorbind despre cât de demni sunt ei în fața arogantului Occident. De la premierul Victor Ponta până la absolut penibilii miniștrii de Interne, respectiv Externe, trecând prin tot mai jenantul președinte al Senatului, toți liderii USL se burzuluiesc la Germania și la toate țările care ne spun că încă n-avem meclă de Schengen. În loc să recunoaștem că avem o mare problemă în ograda noastră, o tot dăm cu demnitatea, care încă mai prinde la bizonul carpatin. Nu se știe însă cât timp.

În primul rând, nu înțeleg cum un pușcăriabil precum Relu Fenechiu este de neînlocuit și se preferă menținerea lui ca ministru al Transporturilor, sacrificându-se astfel un obiectiv național precum intrarea în Spațiul Schengen. Dacă omul ar avea un miligram de bun simț, și-ar dar singur demisia. Dar nu are, poate și fiindcă are de privatizat CFR Marfă cu liderii romilor din Toflea – Galați. (Mare coincidență, cei care repară și tramvaiele timișorenilor. Coincidență, fiindcă Fenechiu și primarul Nicolae Robu sunt colegi de partid.) Se știe menținerea lui Fenechiu în funcție a fost una din criticile raportul MCV care a contat enorm și la evaluarea în privința intrării în Schengen.

Și ar mai fi o chestiune pe care guvernații USL se fac că nu o văd sau nu o pricep, o chestiune devoalată pe larg în ziarul Gândul. Degeaba ne tot lăudăm cu echipamentele pe care le-am instalat pe frontiere dacă prin ele se trece și acum ca prin brânză. Că și echipamentele astea sunt manevrate de niște oameni. Din păcate români, nu nemți. Traficul de țigări pe frontierele cu țările non-UE nu numai că nu a fost blocat, dar a crescut în ultima perioadă. Da, poate nu este atât de înfloritor precum în urmă cu cinci sau zece ani, dar există. Un trafic de țigări tolerat de toate guvernele care s-au perindat până acum.

Nu e un secret că Timișul a reprezentat și reprezintă o placă turnantă a contrabandei cu țigări. Nenumărați oameni politici și-au tras seva chiar din acest trafic, e o altă realitate de necontestat. Avem și în Timiș un deputat, iar în Caraș-Severin, numele unui ditamai baron interegional, vicepreședinte național al PNL, a fost implicat în traficul cu țigări.

Nu mai vorbim de toți interlopii cu mari conexiuni în lumea politică, în Poliție sau Justiție care au ocupat pur și simplu ani la rândul localitatea Moravița. I-a văzut cineva? Nu. Are nevoie Europa de așa ceva? În mod sigur nu. În urmă cu doi s-a făcut un mare circ cu arestarea unor vameși, mai degrabă acari Păun, prestație menită să arate Europei că nu se mai tolerează corupția în România. Mulți dintre aceiu vameși s-au întrors acum pe frontieră. S-au căutat atunci „regine”, „regi”, „ture” sau „nebuni”, dar au fost descoperiți doar niște amărâți de pioni.

A doua chestiune la care Timișoara are o nedorită contribuție o reprezintă clanurile țigănești. E vorba de acele clanuri care „muncesc” din greu prin Germania, dar și în alte țări europene. A luat cineva la întrebări bulibașele acestor clanuri organizate în stil mafiot? Nu. Au mai fost procurori germani prin Timișoara, pe urmele banilor furați din buzunarele nemților, Bani transformați în hidoasele și celebrele palate, în limuzine de sute de mii de euro, în sfidătoarele nunți ținute în stradă și lopeți de bani aruncate în capetele maneliștilor. I-a deranjat cineva pe Vișinei, Floricei, Ciordei cu vreo întrebare? Nu! Le convine nemților situația? În mod sigur nu.

Așa că, în loc să cânte aria demnității pe la televiziunile lui Felix, guvernanții ar trebui să admită că România are niște probleme care ar trebui rezolvate. Începând cu cea mai simplă: renunțarea la Fenechiu. Bine, într-o țară normală zburau, după declarațiile făcute, și alde Corlățean și Stroe. Dar România mai are mult până să devină o țară normală. Bine însă că avem politicieni demni!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago