Jucatorii de la Poli, de meserie studenti

Se spune că pedeapsa cea mai mare pentru un fotbalist este să-l închizi singur într-o bibliotecă. De ce? Pentru că s-ar plictisi acolo de moarte. Zicala nu are trecere şi când vine vorba despre fotbaliştii din lotul lui Poli Timişoara, pentru că aproape toţi sunt absolvenţi de facultate sau frecventează încă cursuri de învăţământ superior.

În topul fotbaliştilor cu facultate de la Poli conduc absolvenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Dintre aceştia, sunt şi fotbalişti care au aprofundat mai mult, având în buzunar şi câte un masterat. Adrian Poparadu, Mihai Gherasim, Răzvan Trandu şi Florin Nanu sunt singurii fotbalişti de la Poli care nu respectă tradiţia celorlalţi colegi din lot. Aceştia preferă cursurile altor facultăţi.

Se distinge Mihai Gherasim, care este student al Facultăţii de Business din Northampton, din Anglia, unde studiază, la distanţă, finanţele, contabilitatea şi resursele umane. Răzvan Trandu, „creierul” lui Poli de la mijlocul terenului, este student în anul III al Facultăţii de Ştiinţe Economice, în timp de Nanu este student în acelaşi an la Management.

Un singur jucător străin din lotul lui Poli a absolvit cursurile unei facultăţi. Este vorba despre macedonianul Sakir Redzepi, care respectă tradiţia, acesta terminând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din ţara sa. Bulgarul Mario Kirev şi sârbul Marko Marovici sunt absolvenţi de liceu. Aleksandar Petrovici a preferat să studieze la o şcoală postliceală din Belgrad timp de trei ani, la cursurile căreia a aprofundat meseria de frizer.

Eduard Pap, Cristi Bărbuţ, Cristi Bocşan, Miodrag Todorov şi Andrei Artean sunt încă elevi de liceu, dar se pregătesc să facă pasul următor spre cursurile unor facultăţi de la Politehnică sau Universitatea de Vest. „La Poli Timişoara antrenez caractere, nu numai fotbalişti. Mă bucur că la Poli se păstrează tradiţi, iar în lot se regăsesc, în cea mai mare parte, fotbalişti absolvenţi de facultate sau alţii care sunt încă studenţi. În vara anului trecut, când am fost nevoit să încheg într-un timp extrem de scurt un lot competitiv, a contat foarte mult şi pregătirea fotbaliştilor la selecţia respectivă.

Că nu m-am înşelat este reflectat foarte bine în clasament, Poli ocupând primul sau al doilea loc, ambele promovabile, în cea mai mare parte a sezonului, la fel cum se întâmplă şi în prezent. Acest criteriu de selecţie va persista şi în viitor, pentru că Poli, de la înfiinţarea ei, este un club studenţesc. Pentru un antrenor este mult mai uşor să lucreze cu fotbalişti educaţi”, explică Valentin Velcea, antrenorul lui Poli Timişoara.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago