Jucatorii de la Poli, de meserie studenti

Se spune că pedeapsa cea mai mare pentru un fotbalist este să-l închizi singur într-o bibliotecă. De ce? Pentru că s-ar plictisi acolo de moarte. Zicala nu are trecere şi când vine vorba despre fotbaliştii din lotul lui Poli Timişoara, pentru că aproape toţi sunt absolvenţi de facultate sau frecventează încă cursuri de învăţământ superior.

În topul fotbaliştilor cu facultate de la Poli conduc absolvenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Dintre aceştia, sunt şi fotbalişti care au aprofundat mai mult, având în buzunar şi câte un masterat. Adrian Poparadu, Mihai Gherasim, Răzvan Trandu şi Florin Nanu sunt singurii fotbalişti de la Poli care nu respectă tradiţia celorlalţi colegi din lot. Aceştia preferă cursurile altor facultăţi.

Se distinge Mihai Gherasim, care este student al Facultăţii de Business din Northampton, din Anglia, unde studiază, la distanţă, finanţele, contabilitatea şi resursele umane. Răzvan Trandu, „creierul” lui Poli de la mijlocul terenului, este student în anul III al Facultăţii de Ştiinţe Economice, în timp de Nanu este student în acelaşi an la Management.

Un singur jucător străin din lotul lui Poli a absolvit cursurile unei facultăţi. Este vorba despre macedonianul Sakir Redzepi, care respectă tradiţia, acesta terminând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din ţara sa. Bulgarul Mario Kirev şi sârbul Marko Marovici sunt absolvenţi de liceu. Aleksandar Petrovici a preferat să studieze la o şcoală postliceală din Belgrad timp de trei ani, la cursurile căreia a aprofundat meseria de frizer.

Eduard Pap, Cristi Bărbuţ, Cristi Bocşan, Miodrag Todorov şi Andrei Artean sunt încă elevi de liceu, dar se pregătesc să facă pasul următor spre cursurile unor facultăţi de la Politehnică sau Universitatea de Vest. „La Poli Timişoara antrenez caractere, nu numai fotbalişti. Mă bucur că la Poli se păstrează tradiţi, iar în lot se regăsesc, în cea mai mare parte, fotbalişti absolvenţi de facultate sau alţii care sunt încă studenţi. În vara anului trecut, când am fost nevoit să încheg într-un timp extrem de scurt un lot competitiv, a contat foarte mult şi pregătirea fotbaliştilor la selecţia respectivă.

Că nu m-am înşelat este reflectat foarte bine în clasament, Poli ocupând primul sau al doilea loc, ambele promovabile, în cea mai mare parte a sezonului, la fel cum se întâmplă şi în prezent. Acest criteriu de selecţie va persista şi în viitor, pentru că Poli, de la înfiinţarea ei, este un club studenţesc. Pentru un antrenor este mult mai uşor să lucreze cu fotbalişti educaţi”, explică Valentin Velcea, antrenorul lui Poli Timişoara.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

ADEVARATA POLI a spus: (mai 6th, 2013 at 11:06 )

Nu mai inteleg nimic! Pai acum vreo cateva luni sustineati parerea supermegaeducatilor de la drukeria, care ziceau ca astia sunt din Recas, doar muncitori necalificati pe la….Crama…………………………Minciuna politica e penibila,jenanta si arata rau la Timisoara! Iata ca pana la urma, ADEVARUL se afla si comic ca este spus tocmai de vajnicii sustinatori ai cacialmalei politice orzisto-ostaficiste!

mima a spus: (mai 6th, 2013 at 12:52 )

inca o dovada ca asta e adevarata poli si ca trebuie sustinuta. si nu pentru ca spune robu. hai poli!

EXPLICATIA !?! a spus: (mai 6th, 2013 at 13:37 )

Asta explica de ce sefii de la drukeria, pe ai caror babaci i-a costat BAC-ul odraslelor lor, de cel putin zece ori mai mult decat banchetul, nu au acceptat ca tinerii Timisoarei sa le faca galerie unor baieti absolventi de facultati si au venit cu kkt-urile alea ca puritate,curatenie, ca e Recas, ca sa ne intoarcem la origini si alte baliverne…

@ADEVARATA POLI & EXPLICATIA a spus: (mai 6th, 2013 at 15:29 )

voi chiar nu va puteti abtine? ce treaba aveti voi cu asu? acs de unde a venit, daca nu de la recas? de pe luna? si mai lasati prostia cu proiectul politic de la asu, ca asta de la acs pute de la o posta a politica gretoasa. vad ca indivizi ca voi spun cum trebuie sa tinem cu acs poli. daca nu tinem cum spuneti voi, nu suntem polisti. sa ne sp[uneti daca trebuie sa ne facem si carnete de partid la pnl, cum aveti si voi.

alin roscatu a spus: (mai 6th, 2013 at 15:33 )

sunt curios unde se regasesc mai multi studenti. la acs poli sau la asu politehnica?

@ @ adevarata Poli+explicatia a spus: (mai 6th, 2013 at 18:44 )

tine-ti cu cine vrea muschiul vostru(ca doar e libertate, inclusiv politico-partinica…), dar problema principala e una singura: speram din tot sufletul sa nu mai calcati pe D.Paltinisanu, decat cand v-a ajunge asu-ul macar in liga a 2-a !!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (mai 6th, 2013 at 19:08 )

ASU POLI NU ESTE POLI NU VA FI NICIODATA ESTE ECHIPA UNOR SUPORTERI PIERDUTI IN BALEGA DE VACA SI MIROS DE RAHAT DE OM LA SATE DE DOI LEI SI TRISTETE CARE ASTEAPTA CA PROSTI PE ISUS HRISTOS SA VINA SI EL NU VA VENI NICIODATA ASA-I SI FOTBALUL ACESTEI ECHIPE ASU POLI FARA VALOARE SI RESULTATE UNDE SA AJUNGA CE SA FACA DECIT SA MINTA UN GRUP DE FRAIERI CARE NU STIU CE INSEAMNA FOTBAL SI HAI LA CIRC SI RUSINE DE FOTBAL NU AU ADVERSAR LA PROSTIE EU CARE AM CREAT VIATA STIU CA VIATA NU ARE DE A FACE CU PROSTIA DECI ASU POLI PROSTIA TARI NU MAI FACETI BANATUL DE RUSINE SI MAI ALES NU MAI TOT VORBITI DESPRE ECHIPA VOASTRA ESTE UNA A RUSINI SI PROSTIEI UMANE JUCATI UNDE VRETI DAR NU MAI POMENITI DE TIMISOARA POLI TIMISOARA CE A FACUT ROBU PENTRU TIMISOARA VOI NICI MACAR NU PUTETI DEMOLA ACS POLI TIMISOARA ESTE ADEVARATA POLI TIMISOARA ARE RESULTATE SI NU JOACA DE RIS PE LA SATE IN BALEGA DE OM RUSINE SPURCATILOR DE LA ASU POLI SI PENTRU CA NU AVETI VORBITI DEJABA DAR NICIODATA NU ATI FOST NU VE-TI FI POLI TIMISOARA DAR ACS POLI TIMISOARA ESTE SI VA FI URMASA POLITEHNICI TIMISOARA ESTE IN LIGA 1 SI JOACA ACOLO UNDE TOT BANATUL SI TIMISOARA ESTE MINDRU DE ASTA DECI VORBELE VOASTRE A CELOR DE LA ASU POLI NU NE INTERESEAZA SI NICI DEVOTAMENTUL VOSTRU MINCIUNOS PENTRU TIMISOARA NU ARE NIMIC DE A FACE ASU POLI CU TIMISOARA DECI M…M……M

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE!!!!

naomi a spus: (mai 7th, 2013 at 08:52 )

daca te uiti pe net ai impresia ca e plin de polisti, dar daca facem un calcul corect si adunam suporterii celor doua poli, asu si acs, nu putem aduna mai mult de doua mii si ceva de suporteri. ar trebui sa va puna pe ganduri treaba asta.

@naomi.. a spus: (mai 7th, 2013 at 17:41 )

indiferent de sex, vad ca te pricepi la adunare! i-a aduna te rog si spectatorii de pe la meciurile din liga lui mitica….

naomi a spus: (mai 7th, 2013 at 17:54 )

tu compari timisoara cu restul tarii? imi pare rau, dar eu stiam ca timisoara inseamna altceva. pentru ca a insemnat altceva, mai ales cand a fost vorba despre suporteri. nu stiu, poate in divizia A vom vedea mai multi spectatori pe DP, ceea ce m-ar bucura, dar asta cred ca depinde si de ce vor face cei de la club. si de cum va evolua echipa. si de ce transferuri se vor face. problema e, daca nu ti-ai dat seama, ca echipa asta e sustinuta doar din bani publici, iar cand bagi banul public in ceva trebuie sa renteze. ce rost ar avea sa bagi milioane de euro la poli daca si in divizia A vor veni doar 1000 de spectatori? eu sper sa nu fie asa si sa vina cat mai multa lume pe DP, dar vom vedea in toamna ce si cum.

@naomi a spus: (mai 8th, 2013 at 16:14 )

in principiu ai dreptate, ceeace frapeaza este „grija” pt. niste maruntis dat la sport(sau sporturi..) si dezinteresul total fata de sutele de milioane care se duc pe diverse valuri ale Begai:deszapeziri, plantari de chestii de sute de euroi bucata, pe care nu le mai pazeste si nu le mai uda nimeni, diferite lifturi din diverse curti, si multe altele…………de toate astea ce zici nomi,sau naomi, te abtii? sau le musamalizam cum vad ca gandesti tu si incercam SA DETURNAM ATENTIA SPRE POLI ?!?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara începe duelul sub panou cu SCM Craiova, în Bănie

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara începe miercuri seria cu SCMU Craiova, din grupa locurilor 11-14 în Liga Naţională de baschet. Prima partida este programată miercuri, 24 aprilie, ora 18.00, în Bănie. Se joacă după sistemul „două din trei”. Al doilea meci va fi luni, 29 aprilie, ora 19.00, la Timișoara, iar un eventual decisiv se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara începe duelul sub panou cu SCM Craiova, în Bănie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deșeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparține unei foste societăți comerciale din localitatea Beregsău Mare. Polițiștii s-au deplasat la fața locului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp
Conducerea PNL Timiş a stabilit ordinea de pe listele de consilieri locali şi judeţeni pentru alegerile din 9 iunie. De menţionat că PNL va avea liste comune cu PSD, atât la CL Timişora, cîât la la CJ Timiş. Ponderea celor două partide pe liste va fi de 1,5/1 pentru PNL la Consiliul Local şi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL a stabilit ordinea pe listele pentru Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş. Dan Diaconu (CLT) şi Marin Popescu (CJT), pe primele poziţii
Unul din capii mafiei imobiliare de romi din Timişoara, Cristopher Cîrpaci, i-a îndemnat pe coetnicii săi să-l voteze pe Nicolae Robu la alegerile locale. Acelaşi Cîrpaci l-a ameninţat pe primarul Dominic Fritz, „anunţându-l” că nu va mai fi primar. Acţiunea de demolare a unor construcţii ilegale demarată luni de Primăria Timişoara a lăsat răni adânci...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Clanurile mafiote ţigăneşti îşi anunţă sprijinul pentru Nicolae Robu la alegeri!
Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara
Consilierii locali vor avea de aprobat tarifele pe care adăpostul public de câini urmează să îl perceapă proprietarilor animalelor pierdute și ajunse în acest adăpost. Pentru fiecare zi de ”cazare” urmează să fie solicitați bani, la fel și pentru operațiuni medicale. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara stabilește tarifele percepute celor care își recuperează câinii pierduți și ajunși în adăpostul public
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT 
Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei
Top