Categories: Cultura

Principele Radu aduce la Timisoara „Casa Regala” si „Cartile copilariei”

ASR Principele Radu al României vine, joi, la Timișoara, unde va participa la două evenimente ale editurii Curtea Veche: lansarea primelor opt volume din colecția „Cărțile copilăriei” și prezentarea noutăților colecției „Casa Regală”.

Principele Radu se va întâlni, de la ora 14, cu cu micii cititori și cu părinții lor la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, cărora le va vorbi unde va despre colecția „Cărțile copilăriei”. Aceasta include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.

Printre titlurile publicate până în acest moment se numără „Peter Pan”, „Aventurile lui Sherlock Holmes”, „Marile speranţe”, „Black Beauty” și „Cocoşatul de la Notre-Dame”. De la ora 16, Principele Radu va lansa, la Cărturești din Iulius Mall, volumele „Monarhiile secolului XXI”, „Anul Regelui”, „Ana. Portretul Reginei” și „Mașinile Regelui”, care fac parte din Colecția Regală de la Curtea Veche Publishing.

Demersul editurii Curtea Veche A are la bază statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelerea textelor, dar şi lipsa programelor de lectură. „Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni”, explică Principele Radu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago