Primaria din „cea mai bogata localitate din Romania” isi bate joc de localnici

Victor Malac, primarul din Dumbrăviţa, face legea după bunul său plac în comuna pe care o conduce de un an. Deși stau în „cea mai bogată localitate din România”, unii dumbrăvițeni n-au parte de liniștea și aerul curat pe care și le doreau când s-au mutat din oraș. Primăria îi poluează la greu, pentru că-și ține lângă casele lor utilajele grele și materialele de construcții.

Edilul PSD Victor Malac a decis, la începutul anului, să facă un parc auto de maşini grele şi un depozit de materiale de construcţii exact între casele din localitate. Oamenii a înaintat până acum zeci de sesizări la primărie, dar nimic nu s-a schimbat. La sfârşitul săptămânii, într-o şedinţă de consiliu local maraton, care a durat mai bine de patru ore, s-a decis verbal ca parcul auto şi depozitul de materiale să fie mutate, de la 1 septembrie, în afara localităţii.

Culmea este că există, în 2009, o altă hotărâre de consiliu local care stabilește ca utilajele grele şi depozitele de materiale să fie amplasate la ieşirea din Dumbrăviţa, pe stânga, chiar lângă Incubatorul de Afaceri. Malac nu era pe atunci primar şi nici USL nu avea o majoritate confortabilă în consiliul local. „Nu se mai poate trăi în astfel de condiţii. Zilnic respirăm miros de gaze, trăim în zgomot şi în praf. Nu mai putem întinde nici măcar rufele la uscat. Uleiul de la maşini poluează tot solul. De la ora 8 dimineţa începe tot tămbălăul şi nimeni nu se mai poate odihni. Trăim un coşmar de şase luni”, ne-a declarat una dintre vecinele balastierei primăriei din Dumbrăviţa.

Multor oameni afectaţi de situaţie le-a fost închisă gura. Primăria le-a oferit gratis materiale de construcţii şi cei mai mulţi au muşcat momeala. Au existat însă şi oameni care nu au acceptat pomana primăriei. Există o explicație foarte simplă a faptului că Malac şi consilierii lui nu vor să-şi mute şantierul în camp. De frica hoților, utilajele şi materialele ar trebui îngrădite şi păzite. Aşa, totul e simplu: nimeni nu fură pe strada mare, chiar din faţa caselor.

La Dumbrăvița, multe lucruri se petrec, de altfel, după bunul plac al edilului șef. Primăria a decis brusc, săptămâna trecută, să asfalteze o stradă ai cărei locuitori făcuseră anterior mai multe cereri, dar n-au fost luați niciodată în seamă. După ce Ilie Năstase și-a luat o casă în zona respectivă, problema s-a rezolvat cât ai zice „game, set, meci”.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago