Categories: Administratie

Robu isi face bilantul: in martie erau „samsari”, acum se lauda ca sprijina artistii

Se pregătește să-și prezinte bilanțul la un an de mandat și și-a postat pe Facebook nu mai puțin de 80 de realizări, de la aducerea de animale la Zoo, la organizarea cu cel mai mare succes din istorie a Zilei Timișoarei. Primarul Nicolae Robu pare însă să aibă memorie scurtă și trece cu vederea felul în care își schimbă opiniile de la o lună la alta.

Primarul Nicolae Robu s-a supărat pe presa locală care s-a grăbit să-i facă, pe 10 iunie, bilanțul la un an de guvernare locală. Liberalul a declarat în repetate rânduri că un an se împlinește abia pe 25 iunie, deci jurnaliștii sunt grăbiți și cam rău-intenționați. Între timp, a postat pe contul său de Facebook nu mai puțin de 80 de realizări cu care se mândrește.

Printre acestea se numără, într-o ordine absolut întâmplătoare, demolarea „acvariului”, iluminarea Lupoaicei din Piața Victoriei, îmbunătățirea populării cu animale a grădinii zoologice, reabilitarea clădirii primăriei, organizarea cu succes a Festivalului Inimilor, înfrumusețarea Bd. Brătianu („palmieri ca-n Paris, Karslruhe și Timișoara 1900”), înființarea unei noi Poli sau confinanțarea reabilitării (a se citi înlocuirea) treptelor Catedralei Mitropolitane.

Unul dintre cele mai surprinzătoare puncte de pe această listă foarte stufoasă este cel de la numărul 51, și anume „sprijinirea artiștilor prin anularea chiriilor pentru ateliere și galerii”. Robu pare să fi uitat că nu mai departe de acum trei luni îi considera pe aceiași artiști lipsiți de decență. „Să vii să spui că 2 euro/mp pentru un spațiu pe care dacă l-ai închiria ai putea lua cel puțin 30 de euro/mp este mult pentru o activitate care înseamnă comercializare de opere de artă e de-a dreptul o lipsă de decență. (…) Nu suntem la dispoziția samsarilor de artă”, a spus edilul șef, după ce o hotărâre de CL mărise chiriile pentru spațiile destinate plasticienilor.

După o lună, Robu a lăsat-o mai moale și a ajuns la concluzia că nu prea avea dreptate în declarațiile anterioare. „M-am lămurit. Îi vom scuti pe toți artiștii de orice chirie pentru atelierele lor. Și Galeria Helios va fi gratuită”, a spus primarul, în aprilie. Acum, se laudă că sprijină artele.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago