Categories: Zâmbete amare

Asa grait-a Obi Wan Kenobi

N-au adus niciun sfanț pentru Timișoara sau Timiș. Nu și-au legat numele nici de cel mai insignifiant proiect. (Așa șturlubatic cum e, Alin Popoviciu măcar și-a legat numele de vrăjitoare și ghicitori în stele.) În momentul votării bugetului n-au produs niciun amendament pentru colegiile unde au fost votați. Nici măcar declarații politice sau interpelări privind Timișul sau Timișoara n-au fost în stare să producă. Mai mult, nici măcar la locul de muncă nu fac nimic. Absolut nimic! În schimb, umblă și acum cu pieptul bombat, mușchii umflați, vorbind multe și nevrute. Da, e vorba despre cei mai mulți dintre parlamentarii de Timiș. Și mă refer în special de cei ai USL, care la alegeri au răsturnat vagoane întregi de promisiuni prin colegiile lor.

Să-l luăm de exemplu pe senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, cunoscut în partid și după porecla Obi Wan Kenobi. Știți cum arată fișa cu activitatea sa parlamentară? Declarații politice – 0; întrebări – 0; interpelări – 0; interpelări la adresa primului ministru – 0; moțiuni – 0; luări de cuvânt în plen – 1. Cu mențiunea că singura luare de cuvânt a fost în momentul în care a depus jurământul. Așa se prezintă individul pe care timișorenii din Colegiul 1 l-au trimis în parlament. Așa arată activitatea omului pentru care președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, s-a războit în partid cu vechi liberali, timișoreni la baștină, pentru a-l impune candidat. Fiindcă acest Obi Wan Kenobi este hunedorean, singurul său „merit” fiind acela că e apropiat de Dan Radu Rușanu, îmbârligătorul de serviciu al PNL. De unde și aplecările senatorului spre tot felul de învârteli și jocuri făcute pe sub masă.

În loc să tacă naibii din gură, acest Ben-Oni, pastor baptist la bază, nu încetează de-a surprinde lumea cu inepțiile pe care le scoate pe gură. Cum este aceea că Timișoara va ajunge la un milion de locuitori în 15 ani. Și asta, pe fondul sporului natural negativ pe care muncipiul îl înregistrează în ultimii 20 de ani! Că omul este atoatecunoscător a demonstrat-o și în conferința de presă în care și-a dat cu părerea cu „milionul de timișoreni”. Cu puțin timp înainte ca Relu Fenechiu să fie condamnat la cinci ani de pârnaie, el a afirmat că deține informații certe cum că fostul ministru al Transporturilor va fi achitat. Cine știe știe! Așa și cu „informația” că Robu ar putea ajunge președinte de regiune. Dac-a zis-o Obi Wan, precis o să se întâmple! Ca în cazul achitării lui Fenechiu. (Care fie vorba între noi, cinci ani merita numai pentru nesimțire. Ca să cumperi aparate din anii 70 de la țigani, apoi să le vopsești și să le vinzi de noi la o firmă de stat trebuie să ai mare tupeu!)

Faptul că mai cunoaște doi șoferi de congresmeni americani și un portar la Capitoliu l-au transformat pe același ipochimen într-un mare specialist în problemele SUA. Un adevărat ambasador, cum se prezintă în unele cercuri. Cam aceasta este pe scurt „activitatea” senatorului PNL de pe Colegiul 1 Timișoara, Ben-Oni Ardelean! Să fie mândri de el cei care l-au votat!

Și ca să nu mă opresc doar la un exemplu de senator liberal, să-l amintim și pe „marele” Matei Suciu, cel care l-a învins pe Vasile Blaga pe Colegiul 3 Senat. În afară de-a încerca să facă trafic de influență pe la Finanțe pentru amicul și sponsorul de campanie, Florin Jupânu, n-a produs nimic. Pardon, a executat niște compuneri de clasa a IV-a, pe post de „declarații politice”. Trei la număr, că e greu să faci și compuneri idioate! I-auziți titlu de declarație politică: „Vești bune Guvernul aduce!”. Cât entuziasm UTC-ist în fața depășirilor de plan cincinale! „De aceea recunosc cu satisfacție, că fac parte din aceeași echipă și reiau cele mai importnate puncte pe care Guvernul le-a îndeplinit, astfel încât să conștientizăm cu toții ce s-a putut realiza în doar 12 luni de guvernare”, se flambează Suciu. Păcat că românii simpli, care nu sunt parlamentari USL, nu văd nicăieri aceste mari realizări.

Încă o „compunere”, cu titlul „Guten Tag, Romania!”, e un extaz dupa vizita premierului Victor Ponta în Germania. „Aceste vizite demonstrează că România începe să fie un jucător activ în Europa, nu doar executant, cum a fost în ultimii ani (…) În încheiere doresc să salut demersul guvernamental și să ader la acest efort comun, în speranța că România va deveni un stat dezirabil pentru investitori”, exaltă Suciu. M-aș mira ca și timișenii din Colegiul 3 Senat să fie atât de entuziaști pe seama activității alesului lor…

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

11 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

16 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago