Avarie la Colterm: inca 200 de oameni dati afara!

Încă 200 de angajați de la Colterm ar urma să rămână fără locuri de muncă în viitorul apropiat. Informația vine dinspre primarul Nicolae Robu, care nu a văzut însă un act oficial prin care să fie justificată o astfel de decizie.

Societatea de termoficare ar urma să mai facă o rundă de disponibilizări, decizia finală aparținând consiliului de administraţie. Primarul Nicolae Robu nu a primit încă oficial un act în acest sens. „Am auzit că se pregătesc disponibilizări. Este transmis un material către primărie, dar nu a ajuns încă pe masa mea de lucru, ca să pot da detalii. Dacă șefii companiei, cu aprobarea consiliului de administraţie, consideră că sunt potrivite noi restructurări, ele se vor face. Nu primarul ia decizii în această privinţă”, spune liberalul.

Un control cerut de primarul Nicolae Robu tocmai s-a încheiat la Colterm, dar edilul șef vrea să mai ceară o evaluare, de această dată a personalului. „Raportul de control este foarte consistent. Voi analiza şi ce se întâmplă în această zonă a personalului, pentru că asta nu a fost în obiectul controlului. Nicio societate a primăriei nu poate fi organizaţie de protecţie socială. Colterm funcţionează prost, are deficite mari, primăria nu poate la nesfârşit să le acopere. Ar fi în neregulă să fie un excedent de personal funcţionăresc sau tehnic”, a mai declarat Robu.

Fluctuațiile de personal de la Colterm sfidează orice logică economică. În iulie, aproximativ 80 de oameni au fost dați afară, pentru ca, o săptămână mai târziu, să fie angajați alți 50, care aveau „girul” consilierului PSD Radu Țoancă. Directorul general Petrică Pampu și-a adus și el nașul, cu un salariu de „numai” 11.000 de lei. Culmea este că Alexandru Chirilă, cel care a coordonat controlul solicitat de Nicolae Robu, susține că aceste mutări au influențat în prea puțină măsură dezastrul de la Colterm. Societatea are nu mai puțin de 128 de milioane de lei datorii.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago