Firma sefului de cabinet al senatorului Ben-Oni Ardelean, stapana peste parcuri

Firmele de casă ale fostului primar Gheorghe Ciuhandu, Drufec și Bindalim, încep să fie debranșate de la bugetul primăriei pe zona de parcuri și spații verzi. Încet- încet, ele sunt înlocuite de o altă firmă de casă, de această dată a PNL. Este vorba despre SC Rogera, aparținând familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean.

Ani la rândul, în perioada fostului primar Gheorghe Ciuhandu, peste spațiile verzi din Timișoara exista un monopol exercitat de două firme de casă ale fostului edil, dar și ale fostului șef al Direcției de Mediu din primărie, Vasile Ciupa. E vorba de Drufec și Bindalim, care au încasat, de-a lungul anilor, milioane de euro de la bugetul local pentru lucrări mai mult sau mai puțin contestate. Noua conducere a primăriei a început să decupleze cele două firme de la conducta cu bani publici. Coincidență mare, pe piața lăsată liberă a intrat firma Rogera, cu sediul în Chișoda și aparținând familiei unui tânăr liberal.

Manager al firmei este Gelu Anheliuc, printre acționari regăsindu-se fiul acestuia, Răzvan Anheliuc. Acesta este șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean și membru în Biroul Politic al TNL Timiș. Rogera a intrat de foarte puțin timp în domeniul spațiilor verzi. Firma s-a ridicat tot datorită contractelor cu statul, mai exact cu CFR-ul, cu care are nenumărate contracte (șapte doar în acest an), cele mai multe privind salubrizarea stațiilor și căilor ferate.

În urmă cu o lună, Rogera a câștigat și o licitație la Primăria Timișoara, urmând să asigure întreținerea tuturor parcurilor, locurilor de joacă și spațiilor verzi din oraș, cu excepția celor din zona centrală, unde a rămas să se ocupe Horticultura. „Nu putea să se ocupe de zona centrală, fiindcă acolo se vede mai bine dacă s-a făcut treabă. Or, cei de la Rogera nu au nicio legătură cu domeniul ăsta”, ne-a declarat o sursă din primărie.

Licitația a fost contestată, la fel ca multe altele organizate de municipalitate. „Firma Bindalim a depus o contestație pentru unul dintre sectoare, considerând că preţul anunțat de câștigător este prea mic. Pe primul loc a fost Rogera SRL”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu. El spune că, în total, Rogera are de efectuat 380 de lucrări, prețurile firmei fiind la jumătate din contractele precedente. Deși știe că primăria face așa o economie importantă, Diaconu nu a putut preciza suma cu care Rogera a câștigat licitația.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

O oră ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago