Primarul Nicolae Robu a ţinut şi ieri, ca de fiecare dată, să laude cât de bine merg lucrările la pasajul Michelangelo. Însă locuitorii din apropierea şantierului nu văd acelaşi lucra ca edilul şef. Sunt zile când pe şantier nu sunt mai mult de şase oameni, care mai mult trag chiulul decât ar lucra.
Nicolae Robu a fost supărat la începutul lucrărilor când firmele executante au avut ceva probleme cu organizarea şantierului, dar între timp edilul a revenit la sentimente mai bune. Comform ultimelor declaraţii ale primarului, ritmul lucrărilor la viitorul subpasaj Michelangelo este foarte bun, chiar dacă acesta crede că traficul va fi redeschis parţial la 1 noiembrie.“La Michelangelo lucrurile nu stau la fel de bine ca în Bălcescu, unde stau excepţional de-a dreptul, dar în orice caz stau foarte bine. Acuma, că nu putem să dăm drumul în 15 septembrie, nu vom putea nici în 1 octombrie şi părerea mea este că nu vom putea nici în 15 octombrie. Dar cred că la 1 noiembrie vom putea da drumul circulaţiei pe o axă”, spune primarul Nicolae Robu.
Locuitorii zonei nu sunt la fel de încântaţi de ritmul în care se lucrează la pasajul Michelangelo. Vina se pare că aparţine firmei CCCF care nu ştie să gestioneze o asemenea lucrare, dar şi a primăriei care a lăsat lucrarea unei firme incapabile. “Lucrările sunt în ântârziere, iar ritmul de execuție tinde spre zero. Și asta în primul rând din cauza antreprenorului de la CCCF care nu și-a plătit subcontractorii. De mai bine de o săptămână observ macaraua care sapă pereţii cum staţionează în acelaşi loc şi asta în condiţiile în care pereţii nu au fost încă finalizaţi. Au fost zile când pe şantier nu erau mai mult de 6 persoane. În ritmul ăsta circulaţia nu v-a fi deschisă nici în noiembrie”, povestește un locuitor din zonă, inginer constructor de meserie. El afirmă că șantierul are mari probleme și cu aprovizonarea cu materiale de bază. „La un simplu ochi aruncat pe șantier, se poate observa că, în afară de câteva grinzi de beton depozitate într-un colț și o legătură de fier, nu există materiale pentru finalizarea zonei acoperite”, a continuat el. Luni a început noul an şcolar, iar traficul a ajuns un coşmar. Un coșmar care se va adânci după 1 octombrie, când începe și noul an universitar.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…