Categories: Politica

Ministrul Plumb nu simte poluarea de la Continental

Cu date din 2011, Ministerul Mediului susține că la Timișoara nu se poate vorbi de poluare cauzată de producătorul de anvelope Continental. Mai mult decât atât, mirosul degajat pe coșurile companiei a scăzut simțitor față de acum cinci ani! Rovana Plumb îi răspunde astfel deputatului Ion Răducanu, care a interpelat-o în parlament pe această temă.

„Este responsabilă platforma Continental Anvelope (Automotive Product) de emiterea de efluenți gazoși cu concentrații de compuși organici volatili (COV) la coșurile de evacuare (estimate la cca 4.000 mg/M3N sau mai mari), care pun în pericol sănătatea populației, cunoscându=se faptul că parte din aceștia sunt cancerigeni?”, a întrebat-o deputatul UNPR de Timiș, Ion Răducanu, pe ministrul Mediului, Rovana Plumb.

După o lună și jumătate, a venit răspunsul: nici vorbă. „Din datele prezentate de operator cu privire la automonitorizarea calității aerului efectuată de Laboratorul de analize de combustibil, investigații ecologice și dispersia noxelor din cadrul Universității Politehnica Timișoara s-a pus în evidență prezența COV-urilor (…) dar nu au arătat depășirea valorilor admise reglementate pentru COV echivalent benzene”, se menționează în adresa de la Ministerul Mediului.

Oficialii oferă și argumente: un studiu efectuat în 2011, care a scos în evidență faptul că „dozele de expunere calculate pentru toluen și etilbenzen în concentrațiile de emisii generale s-au situat sub valoarea de referință care asigură protecția stării de sănătate a populației”. Mai mult decât atât, un raport din septembrie 2011 arată „o reducere a concentrației medii de miros de circa 64% în concentrație cu valoarea măsurată în anul 2008”.

Cea de-a doua întrebare a deputatului Răducanu – „Având în vedere situația critică a poluării din Timișoara (…) ce măsuri vor lua Garda de Mediu și Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice pentru a proteja populația Timișoarei?˝- a fost trecută cu vederea. Totuși, ministrul Plumb scrie că Garda de Mediu a amendat Continental Anvelope cu 140.000 de lei, în ultimele șase luni. Asta în timp ce timișorenii care locuiesc în partea de nord a orașului sunt asfixiați de mirosul greu degajat dinspre producătorul de cauciuri.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

O oră ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

22 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

22 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

23 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

23 de ore ago