Categories: SocialUltima ora

Protest cu manusi si mars, impotriva cianurilor / FOTO

Timișorenii au ieșit în stradă pentru a doua duminică la rând, mai vocali și mai deciși să-și exprime nemulțumirea față de proiectul Roșia Montană. S-a plecat într-un marș spre primărie, care a blocat un pic circulația, iar muzicienii prezenți au oferit un nou spectacol.


Strigarea pentru protest s-a dat, și de această dată, pe rețelele de socializare, iar la apel au răspuns, din nou, câteva sute de oameni. Pancartele afișate au spus totul: „Trădarea de țară în aur se măsoară”, „Nu corporația face legislația” și, pentru a pricepe și canadienii de la RMCG, „We care!” sau „Indignation save our nation!”. Mulți dintre participanți purtau mănuși chirurgicale, ca o aluzie la politicienii români, care preferă să se… spele pe mâini de orice implicare în acest caz. „Purtăm mănuși în mod simbolic. O dată, pentru că vrem să ne protejăm de cianuri, și a doua, pentru că și politicienii noștri ar trebuie să le poarte, la ce mâini murdare eu”, a explicat unul dintre protestatari.

Nici evenimentul de duminică seară nu a avut autorizație, dar, spre deosebire de protestul de pe 1 septembrie, s-a cerut totuși acordul autorităților locale. Nu s-a primit însă pentru Piața Victoriei, ci doar pentru Piața Unirii, unde organizatorii cred că ar fi fost mult mai dificil de pus la cale o astfel de manifestare, printre atâtea terase. „Protestele noastre încep să aibă ecou, tot mai mulți oameni ni se alătură. E momentul să punem presiune pe autorități. Dacă în stradă vor ieși constant mii de oameni, vor fi nevoiți să ne asculte”, spune Florin Arhire, unul dintre voluntarii cei mai activi de la Alburnus Maior. La finalul protestului s-a plecat în marș spre Primăria Timișoara, circulația pe Bd. Loga fiind blocată timp de câteva minute. Printre protestatari a apărut, la un moment dat, și primarul Nicolae Robu, la costum și gata să dea declarații presei. Deși părea picat din întâmplare în zonă, liberalul și-a scos la înaintare zâmbetul și a stat la poze. Robu a declarat că, personal, el este împotriva exploatării cu cianuri, dar nu s-a alăturat marșului, pe motiv că nu are timp.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

9 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

9 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

11 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

12 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

13 ore ago