Categories: Timp liber

Papricas de sa te lingi pe degete, la Buzias / FOTO

Zeci de timișoreni au mers la Buziaș să mănânce papricaș. Festivalul Papricașului și al Vinului, ajuns la cea de-a cincea ediție, se desfășoară în acest weekend în centrul stațiunii. Pofticioșii au stat la coadă la cazanele cu papricaș gătit de bucătari pricepuți și ajutoarele lor.

În prima zi a Festivalului Papricașului, vizitatorii s-au putut bucura de un gastro-show în cadrul căruia au fost realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională. În premieră, datorită succesului din anii trecuți, venimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. „De trei zile muncim în continuu. Echipa mea nu a avut strop de odihnă. Suntem în total vreo 11 persoane și ne-am propus să servim peste 1.500 de porții. Pentru noi, Festivalul Papricașului a devenit un simbol al Banatului. Cum se prepară papricașul? Primul secret este responsabilitatea, al doilea e marfa proaspătă și de calitate și al treilea, cum spun toți bucătarii, dragostea”, explică Uica Mihai, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din vestul României.

„Suntem prima dată la acest festival. Am văzut în anii trecuți cum a fost și am hotărât să venim și noi. Am venit direct la Uica Mihai, că știm că face mâncare bună”, spune una dintre cele care stăteau, cuminți, la coadă pentru o farfurie de papricaș. Mâncarea a fost pe săturate și pe alese, iar gospodinele au putut trage, discret, cu ochiul la bucătarii aflați în exercițiul funcțiunii. „Acasă nu iese așa de bun precum cel gătit la cazan. De asta am și venit, nouă ne place foarte mult papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că e păcat să nu mergem și undeva atât de aproape de casă”, au completat alți doi pofticioși.

Programul primei zile a continuat cu un spectacol de muzică populară tradițională cu influențe jazz susținut de Traditional Quartet, iar seara s-a încheiat cu un concert al celor de la Quaternion Band. În cea de-a doua zi a festivalului a început concursul de măiestrie în prepararea papricașului, urmând ca, după degustarea preparatelor, să fie desemnat câștigătorul. Pentru ca mâncarea să meargă mai bine, organizatorii festivalului au pregătit un program artistic de muzică și dansuri populare românești.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei

Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…

3 ore ago

A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor

Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…

3 ore ago

SCM Timișoara oprește Rapid în Sala din Giulești și merge în turneul F8 al Cupei

Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…

5 ore ago

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

6 ore ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

7 ore ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

8 ore ago