Categories: Timp liber

Papricas de sa te lingi pe degete, la Buzias / FOTO

Zeci de timișoreni au mers la Buziaș să mănânce papricaș. Festivalul Papricașului și al Vinului, ajuns la cea de-a cincea ediție, se desfășoară în acest weekend în centrul stațiunii. Pofticioșii au stat la coadă la cazanele cu papricaș gătit de bucătari pricepuți și ajutoarele lor.

În prima zi a Festivalului Papricașului, vizitatorii s-au putut bucura de un gastro-show în cadrul căruia au fost realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională. În premieră, datorită succesului din anii trecuți, venimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. „De trei zile muncim în continuu. Echipa mea nu a avut strop de odihnă. Suntem în total vreo 11 persoane și ne-am propus să servim peste 1.500 de porții. Pentru noi, Festivalul Papricașului a devenit un simbol al Banatului. Cum se prepară papricașul? Primul secret este responsabilitatea, al doilea e marfa proaspătă și de calitate și al treilea, cum spun toți bucătarii, dragostea”, explică Uica Mihai, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din vestul României.

„Suntem prima dată la acest festival. Am văzut în anii trecuți cum a fost și am hotărât să venim și noi. Am venit direct la Uica Mihai, că știm că face mâncare bună”, spune una dintre cele care stăteau, cuminți, la coadă pentru o farfurie de papricaș. Mâncarea a fost pe săturate și pe alese, iar gospodinele au putut trage, discret, cu ochiul la bucătarii aflați în exercițiul funcțiunii. „Acasă nu iese așa de bun precum cel gătit la cazan. De asta am și venit, nouă ne place foarte mult papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că e păcat să nu mergem și undeva atât de aproape de casă”, au completat alți doi pofticioși.

Programul primei zile a continuat cu un spectacol de muzică populară tradițională cu influențe jazz susținut de Traditional Quartet, iar seara s-a încheiat cu un concert al celor de la Quaternion Band. În cea de-a doua zi a festivalului a început concursul de măiestrie în prepararea papricașului, urmând ca, după degustarea preparatelor, să fie desemnat câștigătorul. Pentru ca mâncarea să meargă mai bine, organizatorii festivalului au pregătit un program artistic de muzică și dansuri populare românești.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Concluziile imobiliare ale anului 2025. Cartierul preferat al timișorenilor e Aradului, cel mai scump e în centru

Piața imobiliară timișoreană este una dintre puținele în care prețurile se păstrează încă în limita…

10 minute ago

Hoț de carieră, arestat preventiv după ce a dat mai multe „lovituri”

La data de 22 decembrie 2025, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara, aflându-se în continuarea…

14 minute ago

PPC Energie a anunțat programul magazinelor în perioada Crăciunului

Magazinele PPC Energie vor fi închise în zilele de joi, 25 decembrie și vineri, 26…

26 de minute ago

Primăria Moşniţa Nouă a câştigat o amplă finanţare pentru un proiect de extindere a sistemului de alimentare cu apa si canalizare

Luni, 22 decembrie, Admnistraţia Fondului de Mediu (AFM) a publicat lista proiectelor aprobate pentru finanțare…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 23 decembrie 2025

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 23.12.2025, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Daniel David a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei. Marilen Pirtea dat ca mare favorit pentru a prelua acest portofoliu

Daniel David și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației și Cercetării, anunţându-l verbal,…

12 ore ago