Categories: Timp liber

Papricas de sa te lingi pe degete, la Buzias / FOTO

Zeci de timișoreni au mers la Buziaș să mănânce papricaș. Festivalul Papricașului și al Vinului, ajuns la cea de-a cincea ediție, se desfășoară în acest weekend în centrul stațiunii. Pofticioșii au stat la coadă la cazanele cu papricaș gătit de bucătari pricepuți și ajutoarele lor.

În prima zi a Festivalului Papricașului, vizitatorii s-au putut bucura de un gastro-show în cadrul căruia au fost realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională. În premieră, datorită succesului din anii trecuți, venimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. „De trei zile muncim în continuu. Echipa mea nu a avut strop de odihnă. Suntem în total vreo 11 persoane și ne-am propus să servim peste 1.500 de porții. Pentru noi, Festivalul Papricașului a devenit un simbol al Banatului. Cum se prepară papricașul? Primul secret este responsabilitatea, al doilea e marfa proaspătă și de calitate și al treilea, cum spun toți bucătarii, dragostea”, explică Uica Mihai, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din vestul României.

„Suntem prima dată la acest festival. Am văzut în anii trecuți cum a fost și am hotărât să venim și noi. Am venit direct la Uica Mihai, că știm că face mâncare bună”, spune una dintre cele care stăteau, cuminți, la coadă pentru o farfurie de papricaș. Mâncarea a fost pe săturate și pe alese, iar gospodinele au putut trage, discret, cu ochiul la bucătarii aflați în exercițiul funcțiunii. „Acasă nu iese așa de bun precum cel gătit la cazan. De asta am și venit, nouă ne place foarte mult papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că e păcat să nu mergem și undeva atât de aproape de casă”, au completat alți doi pofticioși.

Programul primei zile a continuat cu un spectacol de muzică populară tradițională cu influențe jazz susținut de Traditional Quartet, iar seara s-a încheiat cu un concert al celor de la Quaternion Band. În cea de-a doua zi a festivalului a început concursul de măiestrie în prepararea papricașului, urmând ca, după degustarea preparatelor, să fie desemnat câștigătorul. Pentru ca mâncarea să meargă mai bine, organizatorii festivalului au pregătit un program artistic de muzică și dansuri populare românești.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago