Categories: Timp liber

Papricas de sa te lingi pe degete, la Buzias / FOTO

Zeci de timișoreni au mers la Buziaș să mănânce papricaș. Festivalul Papricașului și al Vinului, ajuns la cea de-a cincea ediție, se desfășoară în acest weekend în centrul stațiunii. Pofticioșii au stat la coadă la cazanele cu papricaș gătit de bucătari pricepuți și ajutoarele lor.

În prima zi a Festivalului Papricașului, vizitatorii s-au putut bucura de un gastro-show în cadrul căruia au fost realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională. În premieră, datorită succesului din anii trecuți, venimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. „De trei zile muncim în continuu. Echipa mea nu a avut strop de odihnă. Suntem în total vreo 11 persoane și ne-am propus să servim peste 1.500 de porții. Pentru noi, Festivalul Papricașului a devenit un simbol al Banatului. Cum se prepară papricașul? Primul secret este responsabilitatea, al doilea e marfa proaspătă și de calitate și al treilea, cum spun toți bucătarii, dragostea”, explică Uica Mihai, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din vestul României.

„Suntem prima dată la acest festival. Am văzut în anii trecuți cum a fost și am hotărât să venim și noi. Am venit direct la Uica Mihai, că știm că face mâncare bună”, spune una dintre cele care stăteau, cuminți, la coadă pentru o farfurie de papricaș. Mâncarea a fost pe săturate și pe alese, iar gospodinele au putut trage, discret, cu ochiul la bucătarii aflați în exercițiul funcțiunii. „Acasă nu iese așa de bun precum cel gătit la cazan. De asta am și venit, nouă ne place foarte mult papricașul. Am fost în Ungaria de mai multe ori la festivaluri de acest fel și am zis că e păcat să nu mergem și undeva atât de aproape de casă”, au completat alți doi pofticioși.

Programul primei zile a continuat cu un spectacol de muzică populară tradițională cu influențe jazz susținut de Traditional Quartet, iar seara s-a încheiat cu un concert al celor de la Quaternion Band. În cea de-a doua zi a festivalului a început concursul de măiestrie în prepararea papricașului, urmând ca, după degustarea preparatelor, să fie desemnat câștigătorul. Pentru ca mâncarea să meargă mai bine, organizatorii festivalului au pregătit un program artistic de muzică și dansuri populare românești.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

A fost decis cine se va ocupa cu demolarea actualului stadion Dan Păltinișanu

Licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de demolarea are un câștigător, anunță președintele…

11 minute ago

CSS Bega U19 fără adversar în turneul zonal de calificare

În acest weekend, CSM Timișoara a fost gazda celui de-al doilea turneu zonal din cadrul…

2 ore ago

Nou eveniment important sub egida UPT. Sunt „vizați” tinerii cercetători

Eveniment internațional de succes, desfășurat în Timișoara sub egida institutului de învățământ cu o istorie…

3 ore ago

Stadiul lucrărilor la drumul de legătură DN 69 – A1 a depășit 30 de procente/FOTO

Pe șantierul noului drum care va oferi o legătură nouă pentru Timișoara spre autostrada A1,…

3 ore ago

Mii de puieți au fost plantați în noua perdea forestieră de la Giarmata/FOTO

Asociația Verde de Banat a continuat plantarea de copaci la noua perdea forestieră de la…

3 ore ago

Cea de a patra clădire din complexul XCity Towers Timișoara are finanțarea asigurată/Foto

Ridicarea celei de a patra clădiri din complexul imobiliar Xcity Towers, primul cartier de turnuri…

3 ore ago