Categories: Administratie

Toamna se numara inaugurarile: Robu a testat o noua ruta ocolitoare

Trei kilometri de rută ocolitoare – asta a inaugurat, luni, primarul Nicolae Robu. Aceasta face legătura între zona Pieței 700 – Alcatel și ieșirea spre Lugoj. Robu vrea ca pe această șosea, limita de viteză să fie 70 km/h și susține că deschiderea ei va descongestiona intersecțiile din Piața Mărăști și Punctele Cardinale.

Pe o vreme de nu-ți venea să scoți câinele din casă, primarul Nicolae Robu a inaugurat o nouă rută ocolitoare. „Este vorba despre inaugurarea unei rute rapide de legătură a zonei Alcatel cu ieşirea spre Lugoj, prin străzile Pictor Zaicu şi Demetriade. Aceasta va descărca substanţial intersecţiile Mărăşti şi Punctele Cardinale, precum şi bulevardele Take Ionescu şi Simion Bărnuţiu. O parte din această șosea va putea fi folosită şi pentru racordarea Căii Aradului cu zona centrală, cu strada Sfântul Ioan, cu evitarea intersecţiei supraaglomerate Mărăşti”, a explicat Robu.

Nicolae Robu s-a lăudat că a folosit deja acest traseu, pentru a nu întârzia foarte mult la deschiderea noului an universitar de la USAB, respectiv UVT. Liberalul mai vrea ca pe ruta rapidă să se circule cu 70 de kilometri la oră și urmează ca, în această săptămână, Comisia de circulație a PMT să aibă o ședință pe această temă. „Ideea este oportună, pentru că sunt foarte puține intersecții pe această rută, care totalizează trei kilometri”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

7 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

10 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

14 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

14 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

14 ore ago