Acuze grave: sefii Colterm mint timisorenii, dar au salarii de 10.000 de lei

Liderul Sindicatului CET Sud aduce grave acuzații actualei conduceri a Colterm. Victor Ghenea susține că societatea are acum patru directori, în loc de doi, și că datoriile nu ar putea fi plătite nici în patru ani. Conform aceleiași surse, prețul real al gigacaloriei la Timișoara este de 380 de lei, nu 325, cât susține administrația locală.

Liderul Sindicatului CET Sud, Victor Ghenea, a trimis mai multor oficiali și politicieni locali o scrisoare deschisă referitoare la problemele cu care se confruntă în prezent Colterm. Singurul care a răspuns, deși a fost ultimul sesizat, este deputatul PDL Alin Popoviciu. Acuzațiile lui Ghenea sunt extrem de grave și prezintă o situație mai mult decât sumbră a societății de termoficare. „Îmi pare rău că au fost dați afară 200 de oameni pe criterii total aiurea. Am solicitat pentru anul 2012 să-mi prezinte un rezultat al restructurării. Nu s-a dat un răspuns nici până în ziua de azi. Pe site-ul primăriei este afișat bugetul cu cheltuielile salariale pe 2012 şi 2013. Se constată că pe 2013 a crescut în loc să scadă”, susține Ghenea. Sindicaliştii spun că mai apoi s-au făcut alte angajări, iar directorilor li s-au dublat salariile, care ajung și la 10.000 de lei lunar, de persoană.

Liderul de sindicat afirmă că administrația minte în privinţa preţului real al gigacaloriei. Acesta ar fi 380 de lei, nu 325, și, în plus, pierderile sunt de 40%, nu de 25%, cum se susține oficial. O altă problemă ar fi cumulul de funcții. „Directorul comercial deţinea funcţia de şef de personal, coordonator oficiul juridic secretar consiliul de administraţie şi secretar AGA. Am sesizat acest lucru şi am înţeles că şi-a dat demisia de şef de personal, dar scandalul a durat aproape doi ani. Era şomer, lucrase la Carpatair şi l-au adus de bun la noi să salveze Colterm”, spune Victor Ghenea. El reclamă și faptul că managerul Colterm, Petrică Pampu, l-a angajat pe nașul său, Ion Samuilă, iar în 24 de ore acesta era instalat director tehnic adjunct. „Datoriile sunt de 130 de milioane la ora actuală. Dacă ne dă pe toţi cei 879 de oameni afară, nu plătesc în următorii trei-patru ani datoriile”, a conchis liderul de sindicat.

Deputatul PDL Alin Popoviciu crede că primarul Nicolae Robu, care ar trebui să ia măsuri la regiile și societățile din subordinea municipalității, a pierdut de tot contactul cu realitatea. „Omul ăsta este ca Michael Jackson. Şi ăla trăia într-un dormitor. M-am tot gândit cu cine să îl compar. Michael Jackson nu a murit, trăieşte în Timişoara. Deci omul ăsta este într-un glob de sticlă şi problemele de jos nu vrea să le asculte”, a mai spus Popoviciu. În ultimii trei ani, au renunțat la serviciile Colterm nu mai puțin de 15.000 de timișoreni.

Directorul Colterm, Petrică Pampu, nu vrea să comenteze prea mult acuzațiile care i se aduc. „Acest sindicat, unul din cele patru, a mai ridicat problema şi la domnul primar. Domnul primar a făcut un control, dar nu neapărat pe problema ridicată de sindicat, şi a vrut să vadă imaginea financiară a firmei şi problemele care sunt. Raportul s-a făcut de către primărie, este o concluzie”, a declarat, laconic, Pampu. El a spus că urmează să-și prezinte poziția detaliată într-un comunicat de presă.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

25 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago