Categories: Economic

Vanzatorii de apartamente tin degeaba la preturile lor

La cinci ani de la declanșarea crizei, diferențele între cât oferă cumpărătorii și cât cer vânzătorii în materie de imobiliare rămân foarte mari. Românii sunt încă dispuși să-și cumpere locuințe, dar majoritatea ofertelor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale potențialilor cumpărători.

Portalul imobiliare.ro a realizat, în această toamnă, un studiu despre așteptările cumpărătorilor și cele ale vânzătorilor de locuințe. Diferențele sunt în continuare semnificative. Astfel, o cincime din bucureșteni și în jur de o treime din locuitorii celorlalte centre regionale ale țării sunt interesați de apartamente cu prețuri de până la 20.000 de euro, dar oferta pe acest segment este foarte mică. Pe de altă parte, în cazul locuințelor mai scumpe de 60.000-80.000 de euro, cererea e de patru ori mai mică decât oferta.

La Timișoara, 33% din cumpărători sunt interesați de apartamente mai ieftine de 20.000 de euro. Oferta pe acest segment este însă de numai 2% din total. Cele mai căutate sunt însă locuințele cu prețuri cuprinse între 20.000 și 40.000 de euro, în condițiile în care 21% din anunțurile de vânzare se încadrează în această categorie. O discrepanță majoră poate fi observată pe palierul 40.000-60.000 de euro, care atrage interesul a 19% dintre potențialii cumpărători, în vreme ce oferta corespunzătoare reprezintă 54% din total. De apartamente mai scumpe de 60.000 de euro sunt interesați doar 9% din timișoreni, chiar dacă anunțurile pe acest segment dețin o pondere de 23%.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

24 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

o zi ago