Iancu vrea aproape un milion de euro de la echipa infiintata de Robu, reactia Druckeria

Suporterii ASU Politehnica, formaţia din Liga a IV-a Timiş asupra căreia Politehnica Timişoara SA, deţinătoare de drept a numelui, palmaresului şi culorilor echipei înfiinţată în 1921, prin intermediul lui Marian Iancu, a început un adevărat război în ceea ce priveşte dreptul de folosire a numelui şi culorilor, au reacţionat printr-un comunicat. Marian Iancu vrea o adevărată avere de la Politehnică.

Marian Iancu cere despăgubiri echipei Universităţii Politehnica în valoare de 983.000 de euro, pentru folosirea numelui Politehnica şi a culorilor alb-violet! ASU Politehnica Timişoara este un club neprofesionist care face parte din secţia sportivă a Universităţii Politehnica, fiind înfiinţat de Nicolae Robu în urmă cu nouă ani. Organizaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria îl arată cu degetul pe Marian Iancu, acelaşi pe care îl susţineau atunci când finanţa fosta Poli, spunând despre acesta că este Zambon 2. „Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timişoara SA) a fost declarat «persona non-grata», neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne şi de a face sesizări acestora”, se arată în acelaşi comunicat.

Comunicatul integral:

Aşa cum a fost anunţat în conferinţa de presă de ieri, 23 octombrie a.c., societatea comercială Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) o cerere de arbitraj referitoare la interzicerea folosirea denumirii Politehnica Timişoara şi a culorilor alb-violet de către clubul de fotbal ASU Politehnica Timişoara (Liga a IV-a Timiş).Potrivit cererii de arbitraj depuse la TAS, SC Politehnica Timişoara SA solicită forului european de arbitraj sportiv emiterea unei decizii în baza căreia ASU Politehnica Timişoara să fie obligată să îşi modifice denumirea, astfel încât noua denumire să nu se confunde cu cea folosită de SC Politehnica Timişoara SA, ASFC Politehnica Timişoara (asociaţia membrilor fondatori, preşedinte Viorel Boiţ) sau ACS/ASC Politehnica Timişoara (?).

De asemenea se solicită plata unor daune în cuantum de 983.000 euro. În susţinerea cererii au fost depuse documente, traduceri ale articolelor apărute în presa sportivă locală şi naţională referitoare la meciurile disputate de ASU Politehnica Timişoara, precum şi fotografii şi înregistrări video care să ateste faptul că echipa ASU Politehnica Timişoara a evoluat în sezoanele 2012/2013 şi 2013/2014 în echipamentul alb-violet şi sub această denumire. Pentru moment, legat de această situaţie dorim să facem câteva precizări, urmând ca procedura să urmeze calea legală, cu respectarea termenelor impuse de către TAS:

1. ASU Politehnica Timişoara nu are personalitate juridică, ci este constituită ca secţie sportivă a Universităţii Politehnice din Timişoara (UPT); prin urmare acţiunea introdusă pe rolul TAS de către SC Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) este o acţiune îndreptată către Universitatea Politehnica din Timişoara, încercând interzicerea folosirii denumirii de Politehnica Timişoara de către Universitate, într-o ramură a activitate a acesteia;

2. SC Politehnica Timişoara SA nu reprezintă vreo structură sportivă afiliată nici unei competiţii interne sau internaţionale, deci pe cale de consecinţă nu are calitatea necesară pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne; de asemenea, rezolvarea oricărui litigiu sportiv, de orice natură, trebuie să se facă mai întâi folosind comisiile forurilor interne. Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timişoara SA) a fost declarat „persona non-grata”, neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne şi de a face sesizări acestora.

3. Menţionăm că argumentele folosite de către Marian Iancu în această chestiune şi motivele de atac sunt exact aceleaşi folosite de către Claudio Zambon în procesul de lungă durată purtat cu sus-numitul Iancu; acest fapt ne întăreşte convingerea şi oferă argumente solide în sprijinul afirmaţiei conform căreia Marian Iancu este, într-adevăr, Zambon II, aşa cum suporterii timişoreni au atras atenţia în repetate rânduri.

Vă asigurăm pe toţi că lupta de abia acum începe. Suntem puternici, mult mai puternici decât ar putea crede Marian Iancu şi suntem pregătiţi să facem orice pentru ca acest personaj al fotbalului românesc să nu îşi poată permite să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timişoara!

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago