Iancu vrea aproape un milion de euro de la echipa infiintata de Robu, reactia Druckeria

Suporterii ASU Politehnica, formaţia din Liga a IV-a Timiş asupra căreia Politehnica Timişoara SA, deţinătoare de drept a numelui, palmaresului şi culorilor echipei înfiinţată în 1921, prin intermediul lui Marian Iancu, a început un adevărat război în ceea ce priveşte dreptul de folosire a numelui şi culorilor, au reacţionat printr-un comunicat. Marian Iancu vrea o adevărată avere de la Politehnică.

iancu

Marian Iancu cere despăgubiri echipei Universităţii Politehnica în valoare de 983.000 de euro, pentru folosirea numelui Politehnica şi a culorilor alb-violet! ASU Politehnica Timişoara este un club neprofesionist care face parte din secţia sportivă a Universităţii Politehnica, fiind înfiinţat de Nicolae Robu în urmă cu nouă ani. Organizaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria îl arată cu degetul pe Marian Iancu, acelaşi pe care îl susţineau atunci când finanţa fosta Poli, spunând despre acesta că este Zambon 2. „Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timişoara SA) a fost declarat «persona non-grata», neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne şi de a face sesizări acestora”, se arată în acelaşi comunicat.

Comunicatul integral:

Aşa cum a fost anunţat în conferinţa de presă de ieri, 23 octombrie a.c., societatea comercială Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) o cerere de arbitraj referitoare la interzicerea folosirea denumirii Politehnica Timişoara şi a culorilor alb-violet de către clubul de fotbal ASU Politehnica Timişoara (Liga a IV-a Timiş).Potrivit cererii de arbitraj depuse la TAS, SC Politehnica Timişoara SA solicită forului european de arbitraj sportiv emiterea unei decizii în baza căreia ASU Politehnica Timişoara să fie obligată să îşi modifice denumirea, astfel încât noua denumire să nu se confunde cu cea folosită de SC Politehnica Timişoara SA, ASFC Politehnica Timişoara (asociaţia membrilor fondatori, preşedinte Viorel Boiţ) sau ACS/ASC Politehnica Timişoara (?).

De asemenea se solicită plata unor daune în cuantum de 983.000 euro. În susţinerea cererii au fost depuse documente, traduceri ale articolelor apărute în presa sportivă locală şi naţională referitoare la meciurile disputate de ASU Politehnica Timişoara, precum şi fotografii şi înregistrări video care să ateste faptul că echipa ASU Politehnica Timişoara a evoluat în sezoanele 2012/2013 şi 2013/2014 în echipamentul alb-violet şi sub această denumire. Pentru moment, legat de această situaţie dorim să facem câteva precizări, urmând ca procedura să urmeze calea legală, cu respectarea termenelor impuse de către TAS:

1. ASU Politehnica Timişoara nu are personalitate juridică, ci este constituită ca secţie sportivă a Universităţii Politehnice din Timişoara (UPT); prin urmare acţiunea introdusă pe rolul TAS de către SC Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) este o acţiune îndreptată către Universitatea Politehnica din Timişoara, încercând interzicerea folosirii denumirii de Politehnica Timişoara de către Universitate, într-o ramură a activitate a acesteia;

2. SC Politehnica Timişoara SA nu reprezintă vreo structură sportivă afiliată nici unei competiţii interne sau internaţionale, deci pe cale de consecinţă nu are calitatea necesară pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne; de asemenea, rezolvarea oricărui litigiu sportiv, de orice natură, trebuie să se facă mai întâi folosind comisiile forurilor interne. Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timişoara SA) a fost declarat „persona non-grata”, neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne şi de a face sesizări acestora.

3. Menţionăm că argumentele folosite de către Marian Iancu în această chestiune şi motivele de atac sunt exact aceleaşi folosite de către Claudio Zambon în procesul de lungă durată purtat cu sus-numitul Iancu; acest fapt ne întăreşte convingerea şi oferă argumente solide în sprijinul afirmaţiei conform căreia Marian Iancu este, într-adevăr, Zambon II, aşa cum suporterii timişoreni au atras atenţia în repetate rânduri.

Vă asigurăm pe toţi că lupta de abia acum începe. Suntem puternici, mult mai puternici decât ar putea crede Marian Iancu şi suntem pregătiţi să facem orice pentru ca acest personaj al fotbalului românesc să nu îşi poată permite să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timişoara!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Ce destept Iancu asta! a spus: (octombrie 25th, 2013 at 10:07 )

ce destept e Iancu asta, i-a prins pe fraierii astia sa-si recupereze banii cheltuiti la judecatile cu Zambon!

Da frate a spus: (octombrie 25th, 2013 at 10:21 )

TAS-ul si forurile europene pica ….pe spate cand aud ca frf l-a declarat persoana non-grata!

Cine PLATESTE? a spus: (octombrie 25th, 2013 at 10:31 )

Totul se reduce la o singura intrebare simpla:cine PLATESTE BANII ceruti de Iancu?

blue a spus: (octombrie 25th, 2013 at 11:38 )

Interesant e ca Jabba se leaga de ASU care nu se declara continuatori ai lui Poli, in schimb nu se leaga de Recasul lui Robu care se declara pe orice cale ca fiind ‘Poli’. Ciudat, nu?

ac recas a spus: (octombrie 25th, 2013 at 13:00 )

AC RECAS E IANCU !!!

Maria a spus: (octombrie 25th, 2013 at 13:02 )

Pai cum nu druckeria in infintat ASU??? Pai nu ei se lauda cu infintarea ASU ??? Tocmai Robu a infinta-o??? Nu mai inteleg nimic…parca druckerii sunt impotriva lui Robu…

@blue a spus: (octombrie 25th, 2013 at 14:08 )

daca te uiti cu atentie in statutul celor de la acs poli, vei avea o surpriza. inclusiv universitatea politehnica sustine ca acs este continuatoare de drept a vechii politehnica. ca voi strigati ca sticletii „suntem noi, poli suntem noi!” pe ovalul din leucusesti, e alta poveste, dar acs-ul, va convine sau nu, este continuatoare a traditiei fotbalistice inceputa la politehnica timisoara acum multa vreme.

Ana a spus: (octombrie 25th, 2013 at 14:59 )

Asta e o sa inceapa sa-si vanda masinile astia de la ASU ca sa-i poata platii lui Iancu despagubiri…

drucker a spus: (octombrie 25th, 2013 at 15:01 )

Din pacate Iancu e blindat de hartii oficiale ( culmea , obtinute la insistentele lui Brancovan ).
Dovezile sunt evidente in defavoarea ASU , aceasta folosind de 2 ani 3 elemente de identificare indubitabile :
1- numele Poli intr- o competitie patronata de FRF prin AJF Timis
2-sigla poli din anii 80 (ceea ce dovedeste oarecum o continuitate , voita sau nu )
3-culorile alb violet intr-o competitie oficiala adica liga IV
Atentie TAS e in Elvetia nu in Romania sa o intoarcem cum dorim noi dupa cum ne convine.
Acum suntem Poli apoi nu mai suntem ,sau ASU e echipa suporterilor ,iar acum nu mai e ,ci a fost infiintata de Robu.
TAS va judeca dupa dovezi si acestea sunt in favoarea lui Jabba .

@ ACRecas a spus: (octombrie 25th, 2013 at 15:04 )

bey fomistule, l-ai mancat pe NU ! Ai vrut sa scri ACRecas nu e Iancu; dar ce are asta cu POLI??? esti dus rau baiete,cauta-te poate mai ai avea ceva sperante

debanat.ro a spus: (octombrie 25th, 2013 at 15:39 )

Am vorbit cu cei de la TAS. Cacatul (a se citi marean) este pasibil de a deveni „”persona non grata”” pentru vidanjorii de la Retim.

debanat.ro a spus: (octombrie 25th, 2013 at 15:42 )

Am vorbit cu cei de la TAS. Cacatul (a se citi maream) risca sa fie declarat persona non grata de catre vidanjorii de la Retim.

N Robu a spus: (octombrie 25th, 2013 at 18:10 )

ACS Recas nu e Poli !

ASU Poli este Poli ! Asa ca ,sa plateasca !

ASU este Poli a spus: (octombrie 25th, 2013 at 20:57 )

De ce credeti ca ACS nu joaca in alb violet, are o sigla noua (stupida e adevarat ) , joaca pe codul fiscal al Recasului ?
Drukeria a riscat si a pierdut ,sa plateasca !

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (octombrie 26th, 2013 at 06:55 )

ROBU ARE DREPTATE !DE CIND PINA CIND ORICE NUME DE POLI ESTE O CONECTIE CU POLITEHNICA TIMISOARA LUI IANCU,NEVER!DE CIND SI PINA CIND IANCU POATE DETINE CULORILE ALTUI CLUB CARE NU ARE DE A FACE CU EL?NEVER !SI DE CIND SI PINA CIND IANCU HAIDUCUL POATE DETINE PALMARESUL UNEI ECHIPE CIND ESTE BINE STIUT CA PALMARESUL ESTE SEMNAT DE JUCATORI SI DE ISTORIA CLUBULUI RESPECTIV LA CARE ISI ADUC APORTUL TOTI CEI CARE AU JUCAT SI CONTRIBUIT PENTRU ACEST CLUB IN SENSUL POZITIV SAU NEPOZITIV AL LUCRURILOR ,ASA DAR IANCU SI -A INCHEIAT NEGATIV ORICE ACTIVITATE LA VRE UN CLUB DIN BANAT ODATA CU ACEASTA AU INCETAT SI PRETENTIILE LUI IANCU CA SI OM DE FOTBAL ,PALMARES SAU CULORI SI DACA AR FI CINSTIT AR DA ASA CUM A ZIS LUI ROBU ,CULORILE ,PALMARESUL SI SI -AR VEDEA DE TREABA LUI .IANCU A FACUT FOTBALUL SI TIMISOARA DE RIS DECI CE PRETENTI SA MAI AI AMIGO!!?/?
AI FACUT CLUBUL POLITEHNICA TIMISOARA DE RIS LASA-LE CE ESTE AL LOR CULORILE SI PALMARESUL PATAT DE TINE SI SMECHERIILE TALE SI DU -TE IN LUMEA TA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!

Totusi, CINE PLATESTE ? a spus: (octombrie 26th, 2013 at 11:00 )

Totusi, CINE PLATESTE? Ca Iancu SIGUR NU ! Cred ca rectorul ala are bani kklau!

ttb a spus: (octombrie 26th, 2013 at 13:42 )

Cine se amesteca cu laturile (Zambon, Iancu etc) e mancat de porci (Sandu, Dragomir s.a).
Infamul de Iancu a fost pupat in … de autoritati, media si trepadusii beneficiari de frimituri din megafurtul puscariabilului.
Se vor da din nou bani publici pe procese, avocati s.a in loc sa se investeasca in echipele de juniori si in baza materiala.
Promisiunile curg rauri rauri dar
-nici sala Politehnicii nu arata a se termina prea curand.
-sala polivalenta e inghitita probabil de bazinul olimpic si
-toate sunt ascunse in stadionul singurilor campioni din oras …
-TOATE SUNT FATA MORGANA…
Toate apar si dispar, ca din palaria unui iluzionist.
Dar…
-tot mai putini copii fac sport organizat
-echipele de juniori au nivel submediocru (la toate sporturile)
-tot mai putini spectatori, chiar si la pomenile de INTRARE LIBERA (numai transportul in comun gratuit mi se pare o prostie mai mare ca asta…)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top