In sensul giratoriu din Balcescu, Coloana Fidelitatii se va oglindi in… apa!

Nicio zi fără o inaugurare tardivă. Acesta pare a fi deviza primarului Nicolae Robu care și-a găsit, miercuri, un nou motiv de mândrie: sensul giratoriu din Piața Bălcescu, terminat de câteva săptămâni. În mijlocul acestuia va apărea Coloana Fidelității, care va fi înconjurată de iarbă și se va oglindi în… apă.

Circulația în sensul giratoriu din Piața Bălcescu este deschisă de câteva săptămâni, dar primarul Nicolae Robu a găsit potrivit să se laude abia miercuri cu noua intersecție. „Nu mai este niciun șantier în insulă, se poate remarca faptul că deja a răsărit iarba. Pistele de biciclete sunt vopsite cu verde peste tot, inclusiv la traversarea carosabilului, pentru a se vedea limpede continuitatea lor. Se pot vedea cei 75 de pomi plantați, puteți să-i numărați dacă vreți: sunt 25 de meri, 25 de tei și 25 de frasini”, a spus Robu.

„În cadrul acestui grup de lucrări au fost amenajate trotuarele pe Mihai Viteazu, până la intersecția cu bd. Victor Babeș, pe ambele părți, s-au amenajat piste de biciclete pe ambele părți. De asemenea, pe Porumbescu avem locuri de parcare marcate civilizat, la 45 grade, avem pista de biciclete și trotuar suficient de larg încât să se circule comod”, mai spune primarul. Acesta este încântat de jardinierele montate în zonă, despre care spune că sunt îndeajuns de… grele, pentru a nu tenta eventualii hoți.

În câteva săptămâni, în mijlocul intersecției va apărea Coloana Fidelității. Simulările și Photoshop-ul i-au demonstrat primarului că ideea lui este cea mai bună. „Pot să vă arăt o simulare care ne face să credem că e soluția bună. În jurul soclului statuii este pavaj, apoi este un inel de iarbă, după aceea un inel de apă, apoi din nou un inel de iarbă. În acest spațiu central nu vor fi plantați arbori sau arbuști, ci vom avea doar flori și iarbă. În privința apei nu este luată o decizie clară. Dacă va fi apă, ea va fi pe o suprafață mai mare, astfel încât pe ea să se oglindească statuia”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul șef a cerut să se mai facă două simulări, pentru a vedea exact cum va fi făcută amenajarea. „Nu este deloc o prostie. Aș pune întrebarea unde este un loc mai potrivit? Există în oraș? Hai să ne gândim și altfel. Cimitirul nu e un loc potrivit în niciun caz. Dar un loc cu vizibilitate avem în Timișoara mai potrivit decât acesta? Nu știu dacă cineva poate să indice un loc mai potrivit, eu în orice caz nu pot”, a conchis liberalul. Amenjarea zonei Bălcescu a costat în jur de 250.000 de euro și a fost executată de SC Porr Construct.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

3 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

3 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

4 ore ago