Categories: PoliticaUltima ora

PDL-istii s-au ales: Alin Popoviciu primar, Ostaficiuc europarlamentar

Ședință mare și plină de surprize joi, la PDL Timiș. În timpul ei, deputatul Alin Popoviciu a anunțat oficial că va candida pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Biroul Județean i-a aprobat candidatura. Popoviciu susține că aceste alegeri vor avea loc cât mai curând, sugerând că actualul primar Nicolae Robu va fi destituit.

Deputatul PDL Alin Popoviciu pare tot mai convins că primarul Nicolae Robu își va pierde fotoliul, pe baza viitoarei sentințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Ca amănunt de culoare, în cazul absolut ipotetic că va ajunge primar, probabil că firma soției sale se va întoarce în spațiul de la Școala Generală nr. 30. Nu de alta, dar în ultima perioadă a fost un adevărat război între Robu și Popoviciu pe această temă.

În aceeași ședință, președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a anunțat că va candida pe lista partidului la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Și acest lucru era cunoscut din momentul în care Ostaficiuc a făcut un troc cu Vasile Blaga. Pe baza acestuia, Ostaficiuc a cedat în favoarea lui Blaga colegiul de senat de Sânnicolau Mare, pe care se pregătea să candideze. În schimb, el urma să primească unul din primele cinci locuri pe lista pentru Parlamentul European. Ulterior a apărut ipoteza că Ostaficiuc nu poate candida, tot pe motiv de proces pierdut cu ANI. În urmă cu ceva timp, el le-a spus colegilor din PDL Timiș că nu va candida dacă nu va primi un loc în primii cinci. Probabil că a obținut promsiunea unui astfel de loc, în condițiile în care și-a anunțat oficial candidatura.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago