Categories: Politica

Samartinean a cerut explicatii despre Gara de Nord de la ministrul Transporturilor

Gara de Nord din Timișoara arată sinistru, deși promisiunile de după alegeri au fost generoase în privința acesteia. În septembrie 2012, Ministerul Transporturilor anunța că alocă 1,3 milioane de euro pentru reabilitarea acesteia, dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic. Deputatul PDL Cornel Sămărtinean i-a cerut explicații ministrului Ramona Mănescu.

Gara de Nord este o rușine pentru un oraș precum Timișoara. Reabilitarea ei este unul din cele 15 mari proiecte care urma să fie susținute, la București, de parlamentarii de Timiș. Totul a rămas însă doar în stadiul de discuție. Deputatul PDL Cornel Sămărtinean a făcut o interpelare pe această temă către ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. Stația Timișoara Nord a făcut parte dintr-un proiect de modernizare a cinci staţii, cu bani de la BERD. Lucrările au demarat în august 2005, după care constructorul israelian Poldmir Construction ltd. nu a mai primit de la consultantul belgian Euro Immo Star acceptul de a deconta lucrările, din cauza calității necorespunzătoare a acestora.

CFR a decis să rezilieze contractul, s-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj de la Paris, iar la începutul lui 2012, CNCF CFR SA a câştigat procesul. „Sucursala CREIR CF Timişoara a obţinut o nouă prelungire a autorizaţiei de construire, cu termen limită de valabilitate până la sfârşitul anului 2013, procedurile de achiziţii pe procedură BERD pentru încheierea unui nou contract cu restul de executat, fiind de competenţa CNCF CFR SA Bucureşti, Ministerul Transporturilor. În septembrie 2012 Ministerul Transporturilor anunţa că alocă 1,3 milioane de euro pentru reabilitarea Gării de Nord. Dar gara din Timișoara arată ca și până acum, adică jalnic. Care este motivul pentru care, până în prezent, ministerul pe care îl conduceţi, Ministerul Transporturilor, întârzie şi nu întreprinde nici o măsură pentru demararea lucrărilor la acest proiect vital pentru locuitorii Timişoarei, municipiu de judeţ candidat la titlul de capitală culturală europeană?”, a întrebat, de la tribuna parlamentului, deputatul Cornel Sămărtinean. (sursa foto: www.jbv.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

12 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

18 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago