Categories: Zâmbete amare

Ce e bine pentru clanul Ponta-Sarbu nu e neapărat bine si pentru Romania

Zilnic, de zeci de ori, pe diverse canale de televiziune, vezi tot felul de indivizi din toate colțurile țării susținând că tot ce e bine pentru România e bine și pentru ei și familiile lor. Fără îndoială, au dreptate: Ce e bine pentru țară e bine și pentru români. Problema e că, în cazul de față, ei se referă la proiectul Roșia Montană. Care, departe de a fi bun pentru România, este chiar catastrofal. Din toate punctele de vedere: economic, cultural, patrimonial și, mai ales, ecologic. O spun chiar membrii Academiei Române, iar poziția acestei înalte instituții cred că este infinit mai avizată decât a tuturor neisprăviților care se perindă la putere și prind drag de acest proiect.

Fiindcă, până a ajunge la putere, pentru USL, proiectul Roșia Montană era departe de-a fi bun pentru România. De aceea l-a și trecut în moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului condus de Răzvan Ungureanu. Un individ bățos nevoie mare, dar pus în funcție de Traian Băsescu, mare iubitor al cianurii de la Roșia Mopntană, tocmai pentru a urni acest proiect cu care Emil Boc n-a fost de acord, fiind probabil singurul lucru la care s-a opus lui Băsescu. Și oricâte hibe a avut sau are Boc, nimeni n-a putut spune despre el c-ar fi corupt, șpăgar sau hoț.

Cum naiba se face, dar cum ajunge cineva la putere, cum se îndrăgostește subit de cei de la RMGC! Așa, PSD și-a dat seama că proiectul Roșia Montană ar fi bun pentru țară. Evident, și pentru familiile și găștile lor. De exemplu, nu mai e un secret pentru nimeni că familia lui Dan Șova a lucrat pentru RMGC. Iar nu mai e un secret că Ponta a fost angajat al lui Șova, împreună cu care sifona bani frumoși de la companii de stat, pe motiv de consultanță juridică. Mincinoși notorii îndeobște, Băsescu și Ponta poate au avut dreptate măcar o dată în viața lor. Ponta când a sugerat că Băsescu a luat șpagă de la RMGC, iar președintele cînd a spus același lucru despre premier.

Toate minciunile în care se încurcă azi Ponta vizavi de Roșia Montană îl devoalează drept cel mai mare susținător al acestuia. Și asta, în condițiile în care deputatul Victor Ponta a fost primul parlamentar care a spus că va vota împotriva proiectului. De altfel, dacă la început demonstrațiile de stradă anti-Roșia Montană nu vizau anumite persoane, acum se protestarii o spun pe față. Ponta trebuie să-și dea demisia. Fie și numai pentru cum a gestionat acest scandal fără de sfârșit. La Timișoara, oamenii au mai strigat și împotriva primului socru al PSD, senatorul Ilie Sârbu. „Jos dinastia Sârbu!”, a fost sloganul sub care s-a protestat în orașul de pe Bega.

În ce-l privește pe Sârbu, el a ținut morțiș să se bage ca musca în lapte în discuțiile pe marginea proiectului. Astfel, senatorul a afirmat că protestele anti-Roșia Montană nu sunt justificate. Chiar așa, ar trebui ca PSD să dea o lege pentru ca toate protestele să fie justificate și să aibă acord de la partid. Probabil pentru Sârbu nici protestele din decembrie 1989 n-aveau nici cea mai mică justificare. Cum n-aveau vreo justificare nici tinerii care, tot în decembrie 1989, au încercat să se refugieze din calea gloanțelor în catedrala timișoreană. Din păcate pentru ei, cineva le-a luat-o înainte și le-a închis porțile în nas, unii din ei găsindu-și sfârșitul pe trepte. Și mulți martori spun că acel cineva ar fi o persoană foarte importantă în România de astăzi.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

24 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago