În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timișoara se desfășoară în permanență studii clinice care privesc întreaga patologie oncologică. Este vorba, în principal, de studii de fază 2, 3 și chiar 4. Unul dintre cele mai importante programe care se derulează în acest centru de oncologie este proiectul „Early Access”. Prin acest program, pacienții pot…
La Oncohelp a demarat o investiție de 6 milioane de euro. Va crește numărul bolnavilor de cancer care vor beneficia de radioterapie
Asociația Oncohelp a anunțat că astăzi au început lucrările la cele două noi buncăre ce vor adăposti aparatură de ultima generație pentru radioterapie. Este vorba despre două acceleratoare care se numără printre cele mai performate echipamente de radioterapie existente în prezent. Un utilaj de dimensiune mare a realizat prima excavare în curtea centrului OncoHelp de…
Medicul de familie, factor determinant în diagnosticarea precoce a cancerului bronhopulmonar
Un român moare în fiecare oră din cauza cancerului bronhopulmonar. Această boală are, de altfel, cea mai mare rată de mortalitate în România. Motivul? Depistarea cu întârziere a neoplasmelor pulmonare, această afecțiune fiind subdiagnosticată în țara noastră. Cei doi ani de pandemie au agravat și mai mult situația ducând la scăderea cu 40 la sută…
A crescut numărul bolnavilor de cancer tratați la Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara
Anul trecut, Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara a înregistrat o creștere a numărului de internări în ceea ce privește spitalizarea de zi, dar și o scădere a numărului de internări de spitalizare continuă, din cauza celor două valuri, 3 și 4, ale pandemiei. În cifre, 2021 a însemnat o creștere de aproape 12 procente…
Centrul de evaluare a pacienților cu coronavirus, disponibil la Spitalul Județean din Timișoara
Timișorenii infectați cu covid pot fi evaluați și la Spitalul Județean. Centrul de evaluare din cadrul unității sanitare a devenit, luni, operațional. Centrul funcționează în zona ambulatoriului, iar programul este de luni până vineri între orele 13,00 și 17,00. „Centrul va oferi pacienților pachetele complete de îngrijiri anunțate de Ministerul Sănătății, fie că vorbim de…
2021 la Spitalul „Victor Babeș”: peste 13.000 de examinări imagistice, peste 8.500 de evaluări COVID-19 și aproape 2.000 de spitalizări non-COVID
2021 nu a fost doar un an al luptei medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara împotriva SARS-CoV 2, ci și unul în care au fost tratați mii de pacienți cu alte afecțiuni. Chiar dacă în primele luni și în toamna lui 2021 cea mai mare parte din…
Evaluări post-covid gratuite la Babeș pentru pacienții care au avut forme medii și severe ale bolii
Potrivit specialiștilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, vindecarea după infecția cu Sars Cov 2 este un proces complex care necesită timp și răbdare, iar evaluarea și monitorizarea pacientului sunt indispensabile recuperării complete. Medicii infecționiști și pneumologi le explică aceste aspecte celor care au trecut prin boală și au rămas cu sechele. Iar…
Pături și încălzire cu aer condiționat la spitalele Județean și Municipal după ce Colterm nu mai poate furniza căldură
Vestea că furnizarea gazului către Colterm a fost oprită afectează aproximativ 50.000 de familii din Timișoara, precum și instituții publice, școli și spitale. Managerii celor mai mari unități sanitare din Timișoara au găsit soluții temporare pentru ca pacienții și personalul să nu tremure de frig. „Deocamdată până mâine dimineață sau seară va merge căldura din…
Categoriile de pacienți care vor face patru doze de vaccin
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că a fost definitivată lista categoriilor de pacienți pentru care se va recomanda vaccinarea cu trei doze inițiale și apoi una de rapel. „Am definitivat acele categorii de afecțiuni care vor avea recomandare de trei doze de la început. Sunt pacienții cu transplant, care sunt în…
Niciun pat ATI liber în Timiș pentru pacienții cu covid. Situația în țară
În data de 28 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere…
Doar 23 de paturi sunt disponibile, în România, pentru pacienții cu covid care ajung la ATI. Situația în Timiș
Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, astăzi, la nivel național există 1.239 de paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19. Dintre acestea, 1.116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19. La nivel național sunt libere 23 de paturi la…
Noi măsuri pentru asigurarea asistenței medicale a pacienților infectați cu coronavirus care suferă forme severe
Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor de terapie intensivă COVID-19. Începând de astăzi, 21 septembrie, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul…
În Timiş, 28 de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. Patru decese din cauza coronavirusului
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, 28 de persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 527 de teste, dintre care 54 teste rapide. Numărul de persoane confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore pe localităţi: Deta 2; Chece 1; Giarmata 3; Fârdea 1; Gottlob 2; Făget 1; Margina 1; Moșnița…
În Timiş, 47 de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. Trei decese din cauza coronavirusului
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, 47 de persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 321 teste, dintre care 79 au fost teste rapide. Numărul de persoane confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore pe localităţi: Boldur 1; Dumbrăvița 1; Giarmata 2; Giroc 4; Gottlob 1; Livezile 1; Margina 1; Moșnița…
Mai mulți bani pentru hrana pacienților din spitale
Nivelul minim al alocației de hrană pentru un pacient internat într-un spital din România va fi de 16 lei pe zi, iar plafonul maximal va fi eliminat, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Astfel va fi eliminat plafonul maximal al alocațiilor de hrană din spitale, iar nivelul lor de hrană va fi stabilit de conducătorul…
La Babeș nu se mai pot face investigații imagistice de tip CT persoanelor infectate cu coronavirus/FOTO
Computerul Tomograf, aparatul cu ajutorul căruia se realizează investigațiile imagistice pentru depistarea gradului de infecție cu SARS CoV 2, nu mai poate fi folosit. Practic, pe baza rezultatelor scanărilor CT sunt evaluate leziunile pulmonare de COVID-19 și se poate stabili „încadrarea în boală”, adică se poate observa cât este de puternică afectarea pulmonară a pacientului…
Spitalul Militar a pus în funcțiune zece paturi ATI pentru pacienții cu coronavirus în stare gravă
Compartimentul ATI al spitalului de campanie de pe stadioul CFR al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” compus din zece paturi este operațional începând de astăzi. Cele zece paturi de terapie intensivă din cadrul modului ATI sunt complet echipate, la standardele normale zilelor noastre, a anului 2021, asigurând suportul vital pentru monitorizarea și…
La unii pacienţi cu COVID-19 pot să apară probleme oculare
Un studiu recent a relevat anomalii oftalmologice importante la pacienţii care au avut forme grave de COVID-19. O cercetare efectuată în Franţa şi publicată în revista Radiology subliniază necesitatea efectuării unor controale oftalmologice la pacienţii cu forme grave de COVID-19 pentru a depista efectele infecţiei cu noul coronavirus asupra ochilor şi iniţierea unor tratamente adecvate.…
Numărul pacienților de la ATI a scăzut, însă regulile trebuie respectate în continuare
Un cunoscut medic a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în România. Potrivit acestuia, situația de la ATI devine stabilă, numărul pacienților fiind în scădere. Totuși, regulile trebuie respectate în continuare, atrage atenția medicul. Pandemia de coronavirus continuă să se liniștească în România. Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vine cu vești bune.…
Cele mai dese 10 întrebări despre vaccinare ale românilor și răspunsurile autorităților
Comitetul Național de Coordonarea a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a prezentat cele mai frecvente zece întrebări despre vaccinare, dar și răspunsurile la aceste întrebări. Cum mă pregătesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19? Odată ce aveți programarea, asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile. Puteți completa, în avans unele documente, cum ar fi de exemplu chestionarul de triaj.…