Categories: Social

Donatii spectaculoase la balul caritabil Rotary Timisoara

O nouă ediţie a tradiţionalului bal de caritate organizat de clubul Rotary a avut loc la sfâşitul săptămânii la Timișoara. Zeci de rotarieni şi apropiaţi ai acestora au licitat opere de artă, bijuterii, obiecte sportive personalizate sau au făcut donaţii. Cel mai darnic a fost un francez, care a dat 10.000 de euro pentru proiectul „Şi eu vreau să învăţ”, proiect coordonat de Gelu Mateescu.

De donaţii importante au avut parte şi alte proiecte pentru care rotarienii fac lobby. Printre acestea, Centrul social pentru persoane fără adăpost, un proiect al lui Petru Ilieşu, de la Fundaţia Timişoara 1989, care presupune amenajarea unei noi clădiri pentru cazurile disperate. Un alt proiect interesant o are ca și coordonator pe Laila Onu, preşedintele fundaţiei „Pentru Voi”. „Teatru cu actori informali” va aduce la Timișoara o nouă premieră națională: o piesă de teatru jucată de actori amatori care sunt exclusiv persoane cu dizabilităţi. CJ Timiş a promis un parteneriat pe lungă durată pentru proiectul „Centru de excelenţă în geometrie pentru performanţă în şcoală”, coordonat de Oltea Copaci, directorul liceului particular „Socrates”. De sprijin consistent au avut parte şi un proiect pe bază de hidroterapie pentru copiii cu dizabilităţi. Clubul Rotaract Timişoara a adunat bani pentru un incubator de bebeluşi.

O vâslă cu semnătura marelui campion Ivan Patzaichin, o minge de fotbal semnată de fotbaliştii de la Poli sau o minge de rugby semnată de campionii de la RCM au stârnit dispute aprinse la licitaţie. La mare căutare au fost şi câteva tablouri ale lui Ștefan Popa Popa’s, lucrări de Tibi Tocăniţă sau câteva reproduceri din perioada Renaşterii donate de Sorina Jecza şi Adi Aron. Prefectul Eugen Dogariu, subprefectul Liliana Oneţ şi vicepreşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, au fost o parte dintre personalităţile prezente la balul Rotary. Program artistic a fost asigurat de studenţii de la Facultatea de Muzică a UVT, ansamblul „Ghiocelul” din Giroc şi cântăreaţa de muzică populară Felicia Stoian. Rotarienii au avut parte şi de un recital dat de campionii Timişoarei la dans sportiv, dar şi de o demonstraţie de tango autentic.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago