Categories: Economic

Oamenii lui Tender cauta petrol in Timis

În apropierea Timișoarei încep, de miercuri, prospecțiuni care caută posibile zăcăminte de gaze naturale sau petrol. Primele încercări vor fi făcute la Cărpiniș, de angajații firmei Prospecțiuni, care îl are printre acționari și pe omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender.

În plin scandal legal de gazele de șist, firma Prospecțiuni, unde Ovidiu Tender este acționar, se apucă de treabă în județul Timiș. Pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați, angajații acesteia vor căuta petrol și gaze naturale. Vor fi sondate localitățile Becicherecu Mic, Cărpiniș, Cenei, Checea, Dudeștii Noi, Giroc, Giulvăz, Parța, Peciu Nou, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Șag și Uivar.

„Nu există o bază de date, nu există hărți, unele terenuri sunt arendate, nu știi cui să te adresezi ca să intri pe terenul oamenilor și să-ți faci treaba. Pentru a putea face explorările, trebuie să intrăm pe terenurile agricole. Vor fi afectate culturile, dar oamenii vor fi despăgubiți”, explică Mihai Mitroi, unul dintre vicepreședinții de la Prospecțiuni. Acesta susține că au existat și refuzuri, pentru că proprietarii nu sunt de acord să le fie stricate culturile agricole. Înainte de a se apuca efectiv de treabă, firma contactează primăriile, iar apoi, proprietarii de terenuri. Aceștia își primesc banii în cel mult patru săptămâni de când angajații care fac prospecțiunile intră pe terenuri.

În următoarea perioadă, în Timiș vor fi amplasate până la 10.000 de încărcături explozibile. Fiecare conține 500 de grame dintr-un exploziv numit Rioseis. După detonarea încărcăturii amplasate la 8-10 metri adâncime, senzorii amplasați pe sol recepționează undele de șoc produse. „Putem garanta că deținem tehnologia care face imposibile alunecările de teren, cutremurelor și crăparea caselor localnicilor”, a mai spus Mihai Mitroi. Lucrările încep miercuri, la Cărpiniș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

4 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

5 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

5 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

5 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

5 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

7 ore ago