ACS Poli, furata pe fata de Teo Craciunescu

ACS Poli a pierdut, vineri seară, în fața Concordiei Chiajna, într-un meci în care „eroul” a fost arbitrul Teo Crăciunescu. Acesta nu le-a acordat timișorenilor două penaltiuri clare ca lumina zilei, fiind criticat, la finalul partidei, chiar de tatăl său, Ion Crăciunescu!

Aurel Șunda a început meciul de pe terenul Concordiei în formula Nuno Claro, Nohai, Scutaru, Şeroni, Poparadu, Belu, Gorobsov, Popovici, Keita, Nanu și Szekely. Cel mai bun atacant al anului a avut și prima ocazie a meciului, în minutul 9, dar portarul gazdelor a intervenit la timp și a deviat mingea. Gazdele au avut și ele o ratare importantă, după ce Roșu a trimis peste poarta lui Nuno Claro. În minutul 30, Scutaru l-a „agățat” în careu pe Bucurică, iar arbitrul Crăciunescu a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri. Purece l-a învins pe căpitanul timișorenilor și a deschis scorul: 1-0. Cinci minute mai târziu, Keita a scăpat spre poarta lui Râmniceanu și a fost faultat în careu, dar Crăciunescu a făcut semn ca jocul să continue. Până la finalul primei părți nu s-a mai înregistrat decât șutul lui Poparadu, care însă nu a reușit să aducă și egalarea pe tabelă.

La reluare, timișorenii au forțat egalarea, iar Gorobsov a marcat, în minutul 56, un gol de toată frumusețea, dintr-o lovitură liberă executată ca la carte. Tot el și-ar fi putut aduce echipa în avantaj câteva minute mai târziu, însă șutul lui a ajuns în brațele portarului gazdelor. Același Crăciunescu a fost în centrul unei faze controversate în minutul 65, după ce Scutaru a „șters” cu mâna o minge șutată de un jucător al gazdelor, dar „centralul” a lăsat jocul să continue. Meciul părea că se scurge spre un rezultat de egalitate, când, cu doar cinci minute înainte de final, Wellington a marcat pentru 2-1, după ce a urmărit de o minge înaltă și a profitat de indecizia lui Scutaru, trimițând pe lângă Nuno Claro.

Ce a urmat i-a scos din minți pe suporterii timișorenilor. În minutele de prelungire, Popovici a scăpat în careul Concordiei și a fost efectiv cosit de un adversar, însă Teo Crăciunescu s-a făcut că nu vede, deși faza a fost clară pentru toată lumea. Mai mult decât atât, l-a „cadorisit” pe Popovici cu un cartonaș galben, pentru simulare! Darnic, Crăciunescu i-a mai arătat avertisment și portarului timișorenilor, pentru proteste! Meciul s-a terminat 2-1 pentru Concordia, care a reușit astfel cea de-a treia victorie din ultimele patru partide.

Prestația lui Teo Crăciunescu l-a enervat la culme și pe tatăl său. „Am văzut a doua repriză integral. La ultima fază am stins televizorul, m-am enervat. Este penalty indiscutabil la faza din prelungiri, M-am dus să joc un șah pe calculator. N-am avut nevoie de nicio reluare. Și la faza din prima repriză mi s-a părut penalty pentru Timișoara, deoarece apărătorul îi ia piciorul atacantului”, a declarat Ion Crăciunescu, pentru DigiSport. (sursa foto: www.digisport.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

31 de minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

O oră ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago