Categories: Politica

Parlamentar USL: Sub guvernul nostru, Timisoara a ajuns deasupra Bucurestiului!

Deputatul PDL Alin Popoviciu a declarat că întreaga campanie a USL a fost o minciună, după ce Timișului nu i-a fost alocat niciun leu din bugetul pe 2014. Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, l-a ironizat pe Popoviciu, dar a prezentat doar multe promisiuni pentru Timiş. La fel au încercat să facă şi parlamentarii puterii. Singurul care ar fi votat amendamentele a fost Sorin Grindeanu, în timp ce Ben-Oni Ardelean susține că Timișoara are suficientă susținere pentru proiectele sale.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu susţine că ar fi votat amendamentele lui Popoviciu. Deşi a stat la 90% din lucrări în sală, Grindeanu a lipsit în momentul votului. „Importante sunt proiectele în derulare. Important e ca guvernul să garanteze pe împrumutul pe care îl ia Consiliul Judeţean Timiş, sumă destul de importantă (n.r. aproximativ 50 milioane euro). Nu vreau să intru în detalii cu centura, din câte ştiu sunt şi ceva fonduri europene pe această chestiune. Asta nu e o chestiune ce ţine neapărat de buget. Din păcate, domnul Popoviciu şi, cred, domnul Blaga, împreună au făcut vreo trei amendamente care nu au fost aprobate. Eu, dacă eram în sală, vă spun sincer, le votam. Asta nu înseamnă că ei erau foarte interesaţi. Probabil şi-au citit amendamentele şi au plecat”, ne-a spus Grindeanu.

„Unu: eu nu vreau să comentez niciun fel de declaraţie a lui Alin Popovici (sic!). Doi: în contextul în care am reuşit până în prezent să atragem suficientă susţinere pentru toate proiectele pe care le avem, nu văd de ce ar fi trebuit neapărat să ne regăsim în proiectul de buget. Avem susţinere maximă pentru centrul intermodal. Lucrăm pe demarararea procedurii de rezolvare a proiectului Gării de Nord, a stadionului CFR. Sunt proiecte pe care le avem în ce priveşte legătura cu autostrada şi intrarea în Timişoara în mod onorabil. Sunt chestiuni pe care nu le-au rezolvat cei din PDL ani de zile, mai mult au pus beţe în roate Timişoarei. Aşadar, e inutil să comentăm orice fel de afirmaţie a PDL care a izolat Timişoara. Sub guvernarea şi administraţia actuală Timişoara a depăşit venitul pe cap de locuitor în România. Suntem pe primul loc, deasupra Bucureştiului. Despre ce vorbim? Avem un buget să facem suficiente investiţii, multe sunt vizibile cu ochiul liber”, ne-a spus senatorul liberal Ben-Oni Ardelean.

Alin Popoviciu este preocupat mai mult de a ieşi în presă decât să stea la lucrările parlamentului. Dacă cineva are răbdare să se uite la apariţiile lui Popoviciu la televizor, o să vadă că sunt exact în momentele în care parlamentul lucrează. Guvernul României a investit extrem de mult în judeţul Timiş, peste 100 de milioane de euro, lucru pe care nu l-a făcut niciun guvern până acum. Au fost investiţii pe proiecte ale autorităţilor publice locale şi judeţene, dar şi foarte multe investiţii în ceea ce înseamnă fabrici. E foarte uşor de vorbit în stilul – mergi la Bucureşti, stai la televizor, vii la Timişoara faci conferinţă de presă. La atât se limitează activitatea lui de parlamentar?”, ne-a declarat deputatul PSD Cătălin Tiuch.

Despre ce proiecte majore putem vorbi, când parlamentarii USL nu au avut voie să facă niciun amendament? Amendamentele propuse de mine sau de alţi parlamentari de Timiş, măcar alea puteau să le voteze. Anul trecut, când era vorba despre banii pentru spitalul de copii, toţi am ridicat mâna şi am votat amenamentul. În privinţa marilor proiecte, clar nu este niciunul în care Timiş să fie reprezentat”, ne-a spus deputatul Adrian Diaconu, liderul PP-DD Timiş.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

12 minute ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

5 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

7 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

7 ore ago