Indemnizațiile membrilor consiliilor de administrație ale societăților și regiilor din subordinea Primăriei Timișoara sunt un secret foarte bine păstrat. După o lună și jumătate de la solicitarea acestor date, am reușit să aflăm că nu se dau bani nici la filarmonică, nici la teatrul german! Nici vorbă însă de indemnizații la Colterm sau SDM.
Societăţile comerciale şi regiile aflate în subordinea Consiliului Local Timişoara sunt RATT, Aquatim, Colterm, Drumuri Municipale, Horticultura şi Pieţe S.A. Municipalitatea are, de asemenea, acțiuni la Retim, însă societatea de salubrizare are ca acționar majoritar o firmă privată. Să afli cu câți bani pleacă acasă, în fiecare lună, membrii consiliilor de administrație ale acestor societăți și regii e o întreprindere care cere foarte mult timp. Încă un amănunt: unele dintre locurile de membri în aceste consilii de administrație de la regii și societăți comerciale sunt „cadouri” pentru membrii de partid.
O solicitare depusă în baza Legii 544, a liberului acces la informațiile publice, în 25 noiembrie 2013 a primit un răspuns parțial abia pe 11 ianuarie 2014. Acesta face lumină doar în cazul regiei de transport și al societății de piețe. Astfel, la RATT, în perioada ianuarie – mai 2013, indemnizația lunară a fost de 36 lei net, aceasta crescând spectaculos în intervalul iunie – septembrie 2013, când a ajuns la 580 lei net. În cazul directorului general, în perioada februarie 2010 – septembrie 2013, indemnizația lunară a fost de 3.000 de lei net. La Piețe SA, suma fixă prevăzută pentru fiecare membru al CA este de 1.000 de lei lunar.
Colterm și Drumuri Municipale, două societăți care apasă greu pe umerii bugetului local, n-au catadicsit însă să facă publice datele solicitate. În condițiile în care salariul managerului de la Colterm era de peste 7.000 de lei net, nu putem decât să ne imaginăm cam cât ar reveni unui membru al CA. În cazul SDM, societate salvată de la faliment în primăvara trecută, cu o „infuzie” de un milion de euro de la bugetul local, tăcerea e cel puțin la fel de ciudată. De la 1 ianuarie, salariile managerilor societăţilor comerciale ale Primăriei Timişoara care funcţionează pe pierderi se calculează altfel. Conform unei HCL aprobate în noiembrie, acestea vor avea o componentă fixă de aproximativ 4.000 de lei, la care se adaugă o componentă la latitudinea CA, care poate fi acordată doar dacă societatea are un bilanţ pozitiv pe ultimele şase luni. Dacă mai interesează pe cineva, membrii CA de la Teatrul German și la Filarmonica „Banatul” nu sunt remunerați.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…