Categories: Administratie

Fiecare cu lista lui: PSD are propriile proiecte pentru care vrea bani in 2014

Social-democrații din Timișoara au întocmit o listă cu 31 de proiecte propuse pentru finanțare în 2014. Înainte ca aceasta să ajungă la primarul Nicolae Robu, președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, a făcut-o publică. Social-democrații nu fac concesii și cer ca toate proiectele adunate în ultima lună de la sindicaliști, școli, universități, consilieri locali, dar și simplii cetățeni să primească bani.

În capul listei este o finanțare morală pe care Sorin Grindeanu susține că executivul primăriei ar trebui s-o prindă în bugetul pe 2014. Este vorba despre cel puțin cinci milioane de lei pentru noua construcție a spitalului de copii. Este exact aceeași sumă alocată de la București, dar pierdută în 2013 din cauza tergiversărilor Primăriei Timișoara. „Primul punct pe bugetul din 2014 este să existe o finanțare pentru spitalul de copii din partea CL. La CJT este prinsă o astfel de finanțare. Trebuie să facem dovada că ne-am făcut temele ca timișoreni, ca să putem cere lucruri de la bugetul de stat. Există o obligație morală a primarului și a Primăriei Timișoara, să facem rost de bani. Cel puțin cinci milioane pe care i-am pierdut anul trecut. Când ne vom face temele, vom avea și sprijinul de la guvern pe care l-am avut, dar ne-am bătut joc de el”, a declarat deputatul Sorin Grindeanu.

Un alt proiect important propus de PSD este sistematizarea campusului UVT din zona Oituz, proiect cu care municipalitatea este, de asemenea, datoare, conform lui Grindeanu. Alt proiect vizează Universitatea de Vest, și anume finanțarea instituției care sărbătorește 70 de ani de la înființare, printr-o largă serie de evenimente și acțiuni. Social-democrații cer și închiderea Inelului 4 de circulație în zona UMT-Constructorilor, realizarea unui sens giratoriu și a unei parcări în Calea Buziașului, dar și un sens giratoriu la ieșire din Timișoara, pe Calea Șagului. „Nu vorbesc de metrou sau de legături extrapământene, ci de chestiuni realizabile, care se pot face cu bani din bugetul local. Chestiuni de infrastructură, simple, fără efort mare”, a mai spus social-democratul. Grindeanu apreciază că realizarea tuturor celor 31 de proiecte în 2014 nu ar costa municipalitatea mai mult de 10 milioane de euro.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago