Fiecare cu lista lui: PSD are propriile proiecte pentru care vrea bani in 2014

Social-democrații din Timișoara au întocmit o listă cu 31 de proiecte propuse pentru finanțare în 2014. Înainte ca aceasta să ajungă la primarul Nicolae Robu, președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, a făcut-o publică. Social-democrații nu fac concesii și cer ca toate proiectele adunate în ultima lună de la sindicaliști, școli, universități, consilieri locali, dar și simplii cetățeni să primească bani.

sorin grindeanu

În capul listei este o finanțare morală pe care Sorin Grindeanu susține că executivul primăriei ar trebui s-o prindă în bugetul pe 2014. Este vorba despre cel puțin cinci milioane de lei pentru noua construcție a spitalului de copii. Este exact aceeași sumă alocată de la București, dar pierdută în 2013 din cauza tergiversărilor Primăriei Timișoara. „Primul punct pe bugetul din 2014 este să existe o finanțare pentru spitalul de copii din partea CL. La CJT este prinsă o astfel de finanțare. Trebuie să facem dovada că ne-am făcut temele ca timișoreni, ca să putem cere lucruri de la bugetul de stat. Există o obligație morală a primarului și a Primăriei Timișoara, să facem rost de bani. Cel puțin cinci milioane pe care i-am pierdut anul trecut. Când ne vom face temele, vom avea și sprijinul de la guvern pe care l-am avut, dar ne-am bătut joc de el”, a declarat deputatul Sorin Grindeanu.

Un alt proiect important propus de PSD este sistematizarea campusului UVT din zona Oituz, proiect cu care municipalitatea este, de asemenea, datoare, conform lui Grindeanu. Alt proiect vizează Universitatea de Vest, și anume finanțarea instituției care sărbătorește 70 de ani de la înființare, printr-o largă serie de evenimente și acțiuni. Social-democrații cer și închiderea Inelului 4 de circulație în zona UMT-Constructorilor, realizarea unui sens giratoriu și a unei parcări în Calea Buziașului, dar și un sens giratoriu la ieșire din Timișoara, pe Calea Șagului. „Nu vorbesc de metrou sau de legături extrapământene, ci de chestiuni realizabile, care se pot face cu bani din bugetul local. Chestiuni de infrastructură, simple, fără efort mare”, a mai spus social-democratul. Grindeanu apreciază că realizarea tuturor celor 31 de proiecte în 2014 nu ar costa municipalitatea mai mult de 10 milioane de euro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

38 comentarii pentru acest articol

robu a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 17:14 )

grindeanule! pai tata! esti parlamentar!! ada banii lasa smecheriile de presa!!! ada finantare de la bucale! de la premierul tau, pontica!!!

laurentiu a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 17:15 )

hahaha!!!! si finantarea o aduce el?? asa ar fi normal!

jianu a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 17:21 )

asta e mai bou decat robu!! avem niste pacalici ca si conducatori

MirceaTM a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 20:25 )

Macar el vine cu proiecte realiste nu SF-uri de-ale lui Robu. Sper ca primaria sa se trezeasca in ceasul al 12-lea si sa tina cont de adevaratele nevoi ale Timisoarei

Cosmin a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 20:33 )

E normal..daca stai toata ziua pe Facebook nu ai cum sa te mai ocupi si de problemele adevarate ale primariei. Banii alocati de guvern pt spitalul de copii s-au pierdut cam usor parerea mea. Ma indoiesc ca va reusi primaria sa faca macar 10% din lista asta. Poate daca era vorba de vreun metrou sau vreo nava spatiala avea mai mult succes

MirceaTM a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 20:36 )

Macar el vine cu proiecte realiste nu prostii de-ale lui Robu. Sper ca primaria sa se trezeasca pana la urma si sa tina cont de adevaratele nevoi ale Timisoarei.

Suciu Sebastian a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:11 )

Foarte multe lucrări în infrastructură propune Bugetul pe 2014, ceea ce este un lucru bun, întrucât avem pretenția să devenim Capitala Culturii Europene. De asemenea de apreciat mai este și ”finanţarea şi demararea proiectului pentru construcţia corpului B al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu”, modernizare unor secții deja existente precum și dotarea cu aparatură. Împădurirea unor zone de 100 ha în Timişoara este un proiect pe care personal aștept de mult să îl văd în practică și mă bucur sincer că a fost inclus în buget. Cap de listă este achiziționarea Maternității de pe Odobescu cu suma de 180.000 euro, sumă cu care nu se va reuși achizionarea, dar din fericire au luat în considerare și schimbul de imobile, o situația mai apropiată de realitate. În esență, un buget bun, calculat destul de minuțios și realist, pot spune. Mult succes !

Alinacio a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:18 )

Felicitari dle Grindeanu sper ca primaria sa isi faca mai bine treaba anul acesta si sa faca si ceva pentru oras ca de proiecte puse pe hartie si sondaje pe internet ne-am saturat. Vrem drumuri mai bune, parcari mai multe, mai multa seriozitate

Razvan a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:25 )

Sunt intrutotu deacord cu domnul Sorin Grindeanu si sper sa si reuseasca.

Matei a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:28 )

Astea mai suna a proiecte nu sf-urile lui Robu doamne ajuta ca are insfarsit cineva idei bune…

Grigore a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:33 )

Primaria nu o sa reuseasca sa faca nimic din ce si-a propus macar omu asta vine cu proiecte realizabile

mer a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:34 )

Haideti sa fim seriosi,Nicolae Robu doreste sa cumpere anticonceptionale pentru ciori,in timp ce Timisoara sufera prin alte parti mult mai importante decat ciorile la ora actuala.
In schimb Sorin Grindeanu este un om demn de functia ocupata fiind presedintele psd local, acesta a incercat sa ajute orice persoana care a apelat la serviciile lui si i-a ajutat intradevar,o alta dovada a bunevointei si a caracterului domnului Sorin Grindeanu este si dorinta de implicare in actiunile pentru construirea spitalului de copii, cred cu tarie ca Sorin Grindeanu se va tine de cuvant si cu putin ajutor din partea celorlalti va reusi tot ce si-a propus spre deosbire de actualul primar Nicoale Robu!

Alexa a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:35 )

Proiectele sunt realizabile felicitari

mihai a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:39 )

Sper sa reuseasca ce si-a propus ca pana acuma am avut parte de palmieri si alte cele astea mai suna a proiecte….

adina a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 21:46 )

S-au cerut de atatea ori bani pt acest spital. Indiferent care ar fi problemele intre doua partide, este vorba despre un spital, despre constructia unui nou spital.

adina a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:04 )

Cea mai buna idee este cea cu sistematizarea campusului UVT. Am fost studenta si stiu ce este acolo.

alexandru a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:06 )

Ma bucura faptul ca cineva se gandeste la acest oras mai mult decat Robu, care, zilele trecute a venit cu ideea de a amplasa panouri ‘Caini vagabonzi’, pentru a ‘proteja’ oamenii sau ideea de a da anticonceptionale ciorilor,

AdiZ a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:07 )

Are dreptate Sorin Grindeanu. Proiectul pt Spitalul de Copii Louis Turcanu a fost unul foarte bun iar din cauza neinteresului venit din partea Primarie s-a dus banii …Robu are grija doar de aspectul orasului si nu de cetateni. Avea nevoie de palmieri sau de Spital? Domnu Robu sa isi faca temele asa cum trebuie si sa nu viseze palmieri si fantani cand sunt alte lucruri mult mai importante de facut in Timisoara.

Ste a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:17 )

Se pare ca trebuie neaparat ca dl. Sorin Grindeanu sa traga putin alarma la primarie…ca pe acolo toata lumea e pe facebook si cu gandul la palmieri…aceste proiecte sunt cu adevarat prioritare pentru Timisoara , iar dl Robu se pare ca nu prea vrea sa se implice in niciun fel , e cu temele nefacute de cand a preluat primaria si am o presimtire ca asa va fi si in continuare. Ar fi bine o demisie onorabila acum , decat sa astepte sfarsitul unui mandat rusinos care nu face cinste orasului.

Stelian a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:22 )

Proiectele sunt frumoase si realizabile. Asteptam asta de la Robu, dar se pare ca ideile bune tot ale PSD-ului sunt.

Popescu Angela a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:23 )

Realizarea tuturor lucrarilor de constructie precizate ar decongestiona traficul in oras. Bravo celor care se preocupa de asa ceva.

Popa Cristian a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:24 )

In sfarsit un plan concret pentru orasul acesta. Va doresc numai succese in realizarea acestuia.

Cristina a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:25 )

De felicitat intentia dl-ului Grindeanu de lua cuvantul si de a spune lucrurilor pe nume….avem nevoie de acesti bani pentru Spitalul de Copii….rusinica dl Robu…daca s-a ajuns sa se tergiverseze fondurile pentru acest important proiect atat de mult timp e strigator la cer..nu mai am cuvinte

Andrei a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:41 )

Lucrarile la infrastructura sunt foarte eficiente si de apreciat. Mult succes

Vlad a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:46 )

A trebuit sa vina domnul deputat Grindeanu sa faca si treaba domnului primar. Bine ca avem si oameni constienti si competenti.

Marian a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:50 )

Macar cineva vine cu proiecte realizabile nu cu palmieri si metrou!!

Angela Popescu a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 22:58 )

Sa speram ca si primarul o sa ia in considerare acest plan si sa nu il respinga din cauza orgoliului personal. Mult succes domnului Grindeanu si PSD

AndiX a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 23:03 )

Foarte buna intiativa si planul. Sper sa fie puse in aplicare iar domnul Robu sa invete ceva din el. Sper sa salveze spitalul de copii. Multi timisoreni il sustin pe Sorin Grindeanu sper ca pe viitor sa ia in calcul functia de primar

StefiF a spus: (ianuarie 16th, 2014 at 23:06 )

Programul de dezvoltare este unul foarte bun. Robu nu ar fi venit cu astfel de idei nici in 100 de ani (parerea mea). Multa bafta Sorin Grindeanu si Psd

Marius33 a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:32 )

Faptul ca dl. Robu e profesor universitar nu inseamna ca e si un bun administrator, prin urmare si obiectivele nerealiste…. Bravo dl. Grindeanu!!!

Lauraaa a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:44 )

Felicitari dl. Grindeanu pt initiativa! Mult succes in continuare!

Timisorean a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:47 )

Speram intr-un viitor alaturi de domnul Grindeanu , speram intr-un viitor mai bun . Pacat de potentialul unui oras cu asemena resurse… Pacat de primar .

Andy andu a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 00:57 )

In ce filme traieste dl primar :))….. Timisoara are nevoie de asemenea proiecte precum cele propuse de dl. Grindeanu, nu de cosmetizare cu palmieri cand nu avem o cladire pt spitalul de copii…

Sandu a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 09:31 )

Proiecte realiste si usor realizabile, daca nu cumva le inlocuim cu palmieri, metro si cale fereata subterana!

Marius a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 09:52 )

Frumoase proiecte!

Iocumine a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 10:26 )

O gramada de postaci psd peste tot. Bravo domnule grindeanu ca ai luat lista cu proiectele in derulare ( vezi articol Tion) si ai prezentat-o ca lista psd de proiecte astfel incat cand vor fi terminate sa puteti spune ca sunt ale voatre. Refuz sa cred ca Timisoara e cea care o vad aici printre postaci adica aia comunist-o psd-ista de pupincuristi. Real nu am vazut nimic facut de parlamentarii de Timis in 2 ani de zile si nici de psd in Timisoara( exceptand introducerea peste tot a firmelor de casa).

lame a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 10:35 )

haha!!! grindeanu da cu banu!! e plin de comentarii gen dl. grindeanu, bravo, super, extraordinar, cel mai tare!!!
sa fim seriosi..realitatea e cu totul alta decat cea data de comentariile voastre care ma fac sa dau in diabet fratilor!!! marele vostru grindeanu inca nu a facut nimic din ce a zis ca va face! sa aduca finantarile de la ponta si nu sa dea vina pe robu si administratia lui, pt ca din administratia asta a plecat!

@Tucutine a spus: (ianuarie 17th, 2014 at 11:44 )

Probabil ca nu ai aflat inca rezultatele alegerilor din 2012. Foloseste google cu incredere si ai sa vezi ca Timisoara a votat USL, adica PSD+PC+PNL, trasa de o locomotiva cam nebuna.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO

Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Top