Fiecare cu lista lui: PSD are propriile proiecte pentru care vrea bani in 2014

Social-democrații din Timișoara au întocmit o listă cu 31 de proiecte propuse pentru finanțare în 2014. Înainte ca aceasta să ajungă la primarul Nicolae Robu, președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, a făcut-o publică. Social-democrații nu fac concesii și cer ca toate proiectele adunate în ultima lună de la sindicaliști, școli, universități, consilieri locali, dar și simplii cetățeni să primească bani.

sorin grindeanu

În capul listei este o finanțare morală pe care Sorin Grindeanu susține că executivul primăriei ar trebui s-o prindă în bugetul pe 2014. Este vorba despre cel puțin cinci milioane de lei pentru noua construcție a spitalului de copii. Este exact aceeași sumă alocată de la București, dar pierdută în 2013 din cauza tergiversărilor Primăriei Timișoara. „Primul punct pe bugetul din 2014 este să existe o finanțare pentru spitalul de copii din partea CL. La CJT este prinsă o astfel de finanțare. Trebuie să facem dovada că ne-am făcut temele ca timișoreni, ca să putem cere lucruri de la bugetul de stat. Există o obligație morală a primarului și a Primăriei Timișoara, să facem rost de bani. Cel puțin cinci milioane pe care i-am pierdut anul trecut. Când ne vom face temele, vom avea și sprijinul de la guvern pe care l-am avut, dar ne-am bătut joc de el”, a declarat deputatul Sorin Grindeanu.

Un alt proiect important propus de PSD este sistematizarea campusului UVT din zona Oituz, proiect cu care municipalitatea este, de asemenea, datoare, conform lui Grindeanu. Alt proiect vizează Universitatea de Vest, și anume finanțarea instituției care sărbătorește 70 de ani de la înființare, printr-o largă serie de evenimente și acțiuni. Social-democrații cer și închiderea Inelului 4 de circulație în zona UMT-Constructorilor, realizarea unui sens giratoriu și a unei parcări în Calea Buziașului, dar și un sens giratoriu la ieșire din Timișoara, pe Calea Șagului. „Nu vorbesc de metrou sau de legături extrapământene, ci de chestiuni realizabile, care se pot face cu bani din bugetul local. Chestiuni de infrastructură, simple, fără efort mare”, a mai spus social-democratul. Grindeanu apreciază că realizarea tuturor celor 31 de proiecte în 2014 nu ar costa municipalitatea mai mult de 10 milioane de euro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

38 comentarii pentru acest articol

robu a spus: (January 16th, 2014 at 17:14 )

grindeanule! pai tata! esti parlamentar!! ada banii lasa smecheriile de presa!!! ada finantare de la bucale! de la premierul tau, pontica!!!

laurentiu a spus: (January 16th, 2014 at 17:15 )

hahaha!!!! si finantarea o aduce el?? asa ar fi normal!

jianu a spus: (January 16th, 2014 at 17:21 )

asta e mai bou decat robu!! avem niste pacalici ca si conducatori

MirceaTM a spus: (January 16th, 2014 at 20:25 )

Macar el vine cu proiecte realiste nu SF-uri de-ale lui Robu. Sper ca primaria sa se trezeasca in ceasul al 12-lea si sa tina cont de adevaratele nevoi ale Timisoarei

Cosmin a spus: (January 16th, 2014 at 20:33 )

E normal..daca stai toata ziua pe Facebook nu ai cum sa te mai ocupi si de problemele adevarate ale primariei. Banii alocati de guvern pt spitalul de copii s-au pierdut cam usor parerea mea. Ma indoiesc ca va reusi primaria sa faca macar 10% din lista asta. Poate daca era vorba de vreun metrou sau vreo nava spatiala avea mai mult succes

MirceaTM a spus: (January 16th, 2014 at 20:36 )

Macar el vine cu proiecte realiste nu prostii de-ale lui Robu. Sper ca primaria sa se trezeasca pana la urma si sa tina cont de adevaratele nevoi ale Timisoarei.

Suciu Sebastian a spus: (January 16th, 2014 at 21:11 )

Foarte multe lucrări în infrastructură propune Bugetul pe 2014, ceea ce este un lucru bun, întrucât avem pretenția să devenim Capitala Culturii Europene. De asemenea de apreciat mai este și ”finanţarea şi demararea proiectului pentru construcţia corpului B al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu”, modernizare unor secții deja existente precum și dotarea cu aparatură. Împădurirea unor zone de 100 ha în Timişoara este un proiect pe care personal aștept de mult să îl văd în practică și mă bucur sincer că a fost inclus în buget. Cap de listă este achiziționarea Maternității de pe Odobescu cu suma de 180.000 euro, sumă cu care nu se va reuși achizionarea, dar din fericire au luat în considerare și schimbul de imobile, o situația mai apropiată de realitate. În esență, un buget bun, calculat destul de minuțios și realist, pot spune. Mult succes !

Alinacio a spus: (January 16th, 2014 at 21:18 )

Felicitari dle Grindeanu sper ca primaria sa isi faca mai bine treaba anul acesta si sa faca si ceva pentru oras ca de proiecte puse pe hartie si sondaje pe internet ne-am saturat. Vrem drumuri mai bune, parcari mai multe, mai multa seriozitate

Razvan a spus: (January 16th, 2014 at 21:25 )

Sunt intrutotu deacord cu domnul Sorin Grindeanu si sper sa si reuseasca.

Matei a spus: (January 16th, 2014 at 21:28 )

Astea mai suna a proiecte nu sf-urile lui Robu doamne ajuta ca are insfarsit cineva idei bune…

Grigore a spus: (January 16th, 2014 at 21:33 )

Primaria nu o sa reuseasca sa faca nimic din ce si-a propus macar omu asta vine cu proiecte realizabile

mer a spus: (January 16th, 2014 at 21:34 )

Haideti sa fim seriosi,Nicolae Robu doreste sa cumpere anticonceptionale pentru ciori,in timp ce Timisoara sufera prin alte parti mult mai importante decat ciorile la ora actuala.
In schimb Sorin Grindeanu este un om demn de functia ocupata fiind presedintele psd local, acesta a incercat sa ajute orice persoana care a apelat la serviciile lui si i-a ajutat intradevar,o alta dovada a bunevointei si a caracterului domnului Sorin Grindeanu este si dorinta de implicare in actiunile pentru construirea spitalului de copii, cred cu tarie ca Sorin Grindeanu se va tine de cuvant si cu putin ajutor din partea celorlalti va reusi tot ce si-a propus spre deosbire de actualul primar Nicoale Robu!

Alexa a spus: (January 16th, 2014 at 21:35 )

Proiectele sunt realizabile felicitari

mihai a spus: (January 16th, 2014 at 21:39 )

Sper sa reuseasca ce si-a propus ca pana acuma am avut parte de palmieri si alte cele astea mai suna a proiecte….

adina a spus: (January 16th, 2014 at 21:46 )

S-au cerut de atatea ori bani pt acest spital. Indiferent care ar fi problemele intre doua partide, este vorba despre un spital, despre constructia unui nou spital.

adina a spus: (January 16th, 2014 at 22:04 )

Cea mai buna idee este cea cu sistematizarea campusului UVT. Am fost studenta si stiu ce este acolo.

alexandru a spus: (January 16th, 2014 at 22:06 )

Ma bucura faptul ca cineva se gandeste la acest oras mai mult decat Robu, care, zilele trecute a venit cu ideea de a amplasa panouri ‘Caini vagabonzi’, pentru a ‘proteja’ oamenii sau ideea de a da anticonceptionale ciorilor,

AdiZ a spus: (January 16th, 2014 at 22:07 )

Are dreptate Sorin Grindeanu. Proiectul pt Spitalul de Copii Louis Turcanu a fost unul foarte bun iar din cauza neinteresului venit din partea Primarie s-a dus banii …Robu are grija doar de aspectul orasului si nu de cetateni. Avea nevoie de palmieri sau de Spital? Domnu Robu sa isi faca temele asa cum trebuie si sa nu viseze palmieri si fantani cand sunt alte lucruri mult mai importante de facut in Timisoara.

Ste a spus: (January 16th, 2014 at 22:17 )

Se pare ca trebuie neaparat ca dl. Sorin Grindeanu sa traga putin alarma la primarie…ca pe acolo toata lumea e pe facebook si cu gandul la palmieri…aceste proiecte sunt cu adevarat prioritare pentru Timisoara , iar dl Robu se pare ca nu prea vrea sa se implice in niciun fel , e cu temele nefacute de cand a preluat primaria si am o presimtire ca asa va fi si in continuare. Ar fi bine o demisie onorabila acum , decat sa astepte sfarsitul unui mandat rusinos care nu face cinste orasului.

Stelian a spus: (January 16th, 2014 at 22:22 )

Proiectele sunt frumoase si realizabile. Asteptam asta de la Robu, dar se pare ca ideile bune tot ale PSD-ului sunt.

Popescu Angela a spus: (January 16th, 2014 at 22:23 )

Realizarea tuturor lucrarilor de constructie precizate ar decongestiona traficul in oras. Bravo celor care se preocupa de asa ceva.

Popa Cristian a spus: (January 16th, 2014 at 22:24 )

In sfarsit un plan concret pentru orasul acesta. Va doresc numai succese in realizarea acestuia.

Cristina a spus: (January 16th, 2014 at 22:25 )

De felicitat intentia dl-ului Grindeanu de lua cuvantul si de a spune lucrurilor pe nume….avem nevoie de acesti bani pentru Spitalul de Copii….rusinica dl Robu…daca s-a ajuns sa se tergiverseze fondurile pentru acest important proiect atat de mult timp e strigator la cer..nu mai am cuvinte

Andrei a spus: (January 16th, 2014 at 22:41 )

Lucrarile la infrastructura sunt foarte eficiente si de apreciat. Mult succes

Vlad a spus: (January 16th, 2014 at 22:46 )

A trebuit sa vina domnul deputat Grindeanu sa faca si treaba domnului primar. Bine ca avem si oameni constienti si competenti.

Marian a spus: (January 16th, 2014 at 22:50 )

Macar cineva vine cu proiecte realizabile nu cu palmieri si metrou!!

Angela Popescu a spus: (January 16th, 2014 at 22:58 )

Sa speram ca si primarul o sa ia in considerare acest plan si sa nu il respinga din cauza orgoliului personal. Mult succes domnului Grindeanu si PSD

AndiX a spus: (January 16th, 2014 at 23:03 )

Foarte buna intiativa si planul. Sper sa fie puse in aplicare iar domnul Robu sa invete ceva din el. Sper sa salveze spitalul de copii. Multi timisoreni il sustin pe Sorin Grindeanu sper ca pe viitor sa ia in calcul functia de primar

StefiF a spus: (January 16th, 2014 at 23:06 )

Programul de dezvoltare este unul foarte bun. Robu nu ar fi venit cu astfel de idei nici in 100 de ani (parerea mea). Multa bafta Sorin Grindeanu si Psd

Marius33 a spus: (January 17th, 2014 at 00:32 )

Faptul ca dl. Robu e profesor universitar nu inseamna ca e si un bun administrator, prin urmare si obiectivele nerealiste…. Bravo dl. Grindeanu!!!

Lauraaa a spus: (January 17th, 2014 at 00:44 )

Felicitari dl. Grindeanu pt initiativa! Mult succes in continuare!

Timisorean a spus: (January 17th, 2014 at 00:47 )

Speram intr-un viitor alaturi de domnul Grindeanu , speram intr-un viitor mai bun . Pacat de potentialul unui oras cu asemena resurse… Pacat de primar .

Andy andu a spus: (January 17th, 2014 at 00:57 )

In ce filme traieste dl primar :))….. Timisoara are nevoie de asemenea proiecte precum cele propuse de dl. Grindeanu, nu de cosmetizare cu palmieri cand nu avem o cladire pt spitalul de copii…

Sandu a spus: (January 17th, 2014 at 09:31 )

Proiecte realiste si usor realizabile, daca nu cumva le inlocuim cu palmieri, metro si cale fereata subterana!

Marius a spus: (January 17th, 2014 at 09:52 )

Frumoase proiecte!

Iocumine a spus: (January 17th, 2014 at 10:26 )

O gramada de postaci psd peste tot. Bravo domnule grindeanu ca ai luat lista cu proiectele in derulare ( vezi articol Tion) si ai prezentat-o ca lista psd de proiecte astfel incat cand vor fi terminate sa puteti spune ca sunt ale voatre. Refuz sa cred ca Timisoara e cea care o vad aici printre postaci adica aia comunist-o psd-ista de pupincuristi. Real nu am vazut nimic facut de parlamentarii de Timis in 2 ani de zile si nici de psd in Timisoara( exceptand introducerea peste tot a firmelor de casa).

lame a spus: (January 17th, 2014 at 10:35 )

haha!!! grindeanu da cu banu!! e plin de comentarii gen dl. grindeanu, bravo, super, extraordinar, cel mai tare!!!
sa fim seriosi..realitatea e cu totul alta decat cea data de comentariile voastre care ma fac sa dau in diabet fratilor!!! marele vostru grindeanu inca nu a facut nimic din ce a zis ca va face! sa aduca finantarile de la ponta si nu sa dea vina pe robu si administratia lui, pt ca din administratia asta a plecat!

@Tucutine a spus: (January 17th, 2014 at 11:44 )

Probabil ca nu ai aflat inca rezultatele alegerilor din 2012. Foloseste google cu incredere si ai sa vezi ca Timisoara a votat USL, adica PSD+PC+PNL, trasa de o locomotiva cam nebuna.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Timisoara are buget, cu metrou, fantana cantatoare, poduri si pasaje. A fost o singura abtinere

Nu s-a ținut cont de partide, vineri, la plenul CL Timișoara. Bugetul a fost votat aproape în unanimitate, notă discordantă făcând. Vor primi bani studiile de fezabilitate pentru metrou, sala polivalentă de 16.000 de locuri sau fântâna cântătoare, dar și o mulțime de lucrări de infrastructură, la școli sau spitale. Au trecut și mai multe amendamente susținute de PSD.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timisoara are buget, cu metrou, fantana cantatoare, poduri si pasaje. A fost o singura abtinere
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

PSD vrea sa mute primaria: Se scapa astfel de sute de masini din centrul Timisoarei

Consilierii PSD revin oficial, la aproape un an de când au propus prima dată așa ceva, cu un studiu de oportunitate pentru mutarea primăriei! Ei au identificat și terenul unde ar putea fi construit un centru administrativ modern. Social-democrații susțin că mutarea PMT ar rezolva și o parte din problema aglomerării din trafic.
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD vrea sa mute primaria: Se scapa astfel de sute de masini din centrul Timisoarei
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Romeo Malac: Dupa ani buni de experienta, am decis ca e momentul sa ma implic si din punct de vedere administrativ si tehnic, ca presedinte AJF Timis

Mai e doar o zi până la alegerile pentru desemnarea viitorului preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş, iar cei patru candidaţi angrenaţi în această luptă îşi continuă campania de prezentare a obiectivelor. Cu susţinerea unor oameni de fotbal din judeţ, a lui Jackie Ionescu, a lui Cosmin Contra, actualul selecţioner al României, sau a lui Dan Alexa, fost internaţional şi antrenor la Dunărea Călăraşi, Romeo Malac este considerat favoritul acestei competiţii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Romeo Malac: Dupa ani buni de experienta, am decis ca e momentul sa ma implic si din punct de vedere administrativ si tehnic, ca presedinte AJF Timis
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Constructorul lotului 3 de pe A1 Lugoj – Deva trebuie sa decida intr-o saptamana daca mai lucreaza sau pleaca

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a cerut constructorului lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva să decidă, în cel mult o săptămână, dacă poate continua lucrările pe acest tronson, care include nodul de la Holdea. În prezent, șantierul este finalizat în proporție de 80%.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Constructorul lotului 3 de pe A1 Lugoj – Deva trebuie sa decida intr-o saptamana daca mai lucreaza sau pleaca

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nu s-a ținut cont de partide, vineri, la plenul CL Timișoara. Bugetul a fost votat aproape în unanimitate, notă discordantă făcând. Vor primi bani studiile de fezabilitate pentru metrou, sala polivalentă de 16.000 de locuri sau fântâna cântătoare, dar și o mulțime de lucrări de infrastructură, la școli sau spitale. Au trecut și mai multe amendamente susținute de PSD.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timisoara are buget, cu metrou, fantana cantatoare, poduri si pasaje. A fost o singura abtinere
Nu se mută, dar se... extinde! Aceasta este propunerea de rezolvare a problemei spațiului din PMT. Primarul Nicolae Robu propune construirea unui nou corp de clădire pe CD Loga 1. Consilierii PSD ceruseră studiu de fezabilitate pentru un centru administrativ modern.Nu se mută, dar se... extinde! Aceasta este propunerea de rezolvare a problemei spațiului din PMT. Primarul Nicolae Robu propune construirea unui nou corp de clădire pe CD Loga 1! Consilierii PSD ceruseră studiu de fezabilitate pentru un centru administrativ modern, in altă parte a orașului.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primaria Timisoara ar putea deveni… careu! Robu propune construirea unui nou corp de cladire
Compania low cost Ryanair a anunțat că, din martie, renunță la 5 din cele 7 curse pe care le opera din orașul de pe Bega, invocând motive comerciale. Conducerea aeroportului din Timișoara susține însă că, dacă vrem să avem mai multe zboruri spre Europa, trebuie ca zona să devină cu adevărat atractivă pentru turiști!
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administratia AIT, dupa retragerea Ryanair: Daca vrem mai  multe zboruri, trebuie sa facem zona atractiva pentru turisti
Mai e doar o zi până la alegerile pentru desemnarea viitorului preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş, iar cei patru candidaţi angrenaţi în această luptă îşi continuă campania de prezentare a obiectivelor. Cu susţinerea unor oameni de fotbal din judeţ, a lui Jackie Ionescu, a lui Cosmin Contra, actualul selecţioner al României, sau a lui Dan Alexa, fost internaţional şi antrenor la Dunărea Călăraşi, Romeo Malac este considerat favoritul acestei competiţii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Romeo Malac: Dupa ani buni de experienta, am decis ca e momentul sa ma implic si din punct de vedere administrativ si tehnic, ca presedinte AJF Timis
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top