Categories: Poli Timisoara

„Ibrahimovici de Romania” s-a inteles cu Poli

Dacă despre Alin Roman şi Alin Dobrosavlevici se ştia că au ajuns la un acord cu Poli Timişoara, ultima noutate în lotul pregătit de Aurel Şunda este un alt jucător tânăr cu selecţii la loturile de juniori ale naţionalei României. Este vorba despre Fabian Himcinschi, pe care tehnicianul timișorenilor îl cunoaște de mult timp.

Aurel Şunda a insistat pentru transferul lui Fabian Himcinschi, ultima dată la echipa italiană Empoli, anterior la Apulum Alba Iulia. Cu selecţii inclusiv la naţionala de tineret a României, Himcinschi, alături de Darius Buia, este considerat cel mai talentat atacant al generaţiei sale. Oamenii de fotbal l-au asemuit cu vedeta Ibrahimovici, mai ales când vine vorba despre capitolul forţă şi detentă la loviturile de cap. Himcinschi ar fi putut reveni în România încă din vară, dar, în cele din urmă, nu a fost păstrat în lotul Vasluiului de Ilie Stan, pe atunci antrenor la moldoveni.

Fotbalistul originar din Alba Iulia nu este un necunoscut pentru Aurel Șunda. Antrenorul lui Poli îl cunoaşte pe acesta încă de pe vremea când era antrenor la Apulum, iar Himcinschi evolua la grupele de copii şi juniori ale formaţiei ardelene. Adrian Himcinschi, tatăl lui Fabian, este unul dintre foştii colaboratori ai lui Şunda. El a fost „secundul” lui Şunda pe banca tehnică a lui Apulum Alba Iulia, dar cei doi se cunosc de multă vreme. Himcinschi senior a debutat în Liga a II-a la doar 17 ani, la Progresul Timişoara, în 1988. Fundaș de meserie, el a fost coleg în defensivă cu Aurel Şunda, care, la vremea respectivă, tocmai plecase de la Poli Timişoara pentru a evolua la Gara Mică. La o distanţă de 15 ani, Adrian Himcinschi a debutat în Liga I ca jucător la Alba Iulia, grație aceluiași Aurel Şunda. Fabian Himcinschi are toate şansele să fie promovat în Liga I tot de Aurel Şunda, cu diferenţa că acesta îşi va face debutul în sezonul de elită la nici 20 de ani, în vreme ce tatăl său a debutat la 32 de ani. (sursa foto: sport.rol.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

15 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

58 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago