Categories: PoliticaUltima ora

Parlamentarii de Timis cred ca USL poate fi tinuta in viata si in 2014

Parlamentarii USL de Timiș sunt destul de încrezători că uniunea ar putea rezista și în 2014. Sunt conștienți însă că există nenumărate piedici, iar unele dintre ele ar putea fi fatale pentru Uniunea Social Liberală (PSD+PNL).

Deputatul PSD Petru Andea consideră că USL a început să se rupă „de facto”, dar trebuie făcute eforturi pentru ca uniunea să nu se rupă și de drept. „Nu mi-aș dori să se rupă USL. Din păcate, semne bune anul nu are. Sunt suficient de multe pericole ce pot periclita unitatea USL. Consider că trebuie făcute eforturi pentru salvarea USL și m-aș bucura ca ele să fie încununate de succes. Sunt însă îngrijorat că sunt tot mai multe voci care cer ruptura USL de drept, față de ruptura de facto care a început să se instaleze”, ne-a declarat Andea.

Mult mai optimist este colegul de partid, deputatul Cătălin Tiuch. „USL nu se va rupe în 2014. Nici măcar prezidențialele nu vor rupe USL. Mă bazez în această predicție pe nevoia electoratului și pe faptul că electoratul pe care îl reprezentăm într-un procent așa mare nu-și dorește această chestie. Trecând peste lideri, resurse, diversele poziții, cred că voința electoratului va fi cea care va prima”, afirmă tânărul politician, aflat la primul mandat de parlamentar.

Senatorul liberal Petru Ehegartner susține că dacă USL se va rupe va fi doar din vina social-democraților, dar și dacă președintele Train Băsescu își va băga coada. „Noi ar trebui să guvernăm, dar la noi de abia s-a răcit tușul de pe buletinele de vot și am și intrat în campanie. Eu cred că ar trebui să facem ce ne-am propus, trebuie folosită această majoritate. Dacă USL se va rupe, nu se va rupe din cauza PNL. Noi ne-am respectat contractul l-am susținut pe Ponta ca premier, am făcut majoritatea, pasul următor este susținerea lui Crin la prezidențiale. Suspiciunile apar din zona celor ce ar trebui să arate că își respectă angajamentele față de țară și electorat. Dacă nu vor să-l susțină, cred că ar trebui s-o spună răspicat. Cred totuși că dacă Băsescu nu va face mai mult decât ce a făcut, USL nu se rupe, dar ciudat în această ecuație intervine și președintele”, ne-a spus Ehegartener.

Colegul său de partid și de senat, Ben-Oni Ardelean, este mai optimist și ar băga mâna în foc că USL nu se va rupe. „Nu se va rupe USL. Cred că, dimpotrivă, trebuie atenuate toate ieșirile în decor, pentru că, din punct de vedere al populației României, așteptările sunt foarte mari. Trebuie să reușim să înțelegem că trebuie să ne ocupăm de ceea ce înseamnă guvernarea țării, să pornim toate motoarele și în mod special să realizăm nu doar un deziderat politic, ci prin acest vehicul politic – USL – să realizăm dezideratul românilor: bunăstare, prosperitate și un trai decent”, afirmă Ardelean.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago